ÇOSB'nin gurur günü

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) 48 yıldır aralıksız yayınladığı Türkiye'nin en kapsamlı ve en detaylı araştırmasında 2015 verilerine göre Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nd

GÜNDEM 10.06.2016 18:56:00 0
ÇOSB

'İSO-Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2015’ yılı raporunun sonuçları İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan tarafından açıklandı. Açıklanan listede Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde (ÇOSB) faaliyet gösteren firmalardan 20’si ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alma başarısını gösterdi. Geçen yıl da ‘En Büyükler 500 Ligi’nde ÇOSB’den 20 firma yer almıştı. İlk 500 büyük firma sıralamasında ÇOSB katılımcılarından Arçelik A.Ş. bir basamak yükselerek 3’üncü sırada yer aldı. BSH ise 2015 devler ligi sıralamasında bir önceki yıla göre yerini korudu. BSH, 18’inci sırada yer aldı. ÇOSB katılımcılarından Hema Endüstri A.Ş. 168’inci sıradan 144’üncü sıraya yükseldi. Hema Endüstri A.Ş. İSO araştırmasına ÇOSB’den giren 20 firma arasında üçüncü oldu.
 

SÖZDİNLER: SANAYİ 4.0’A HAZIRIZ
Türkiye’nin sanayi alanındaki en kapsamlı araştırmasını değerlendiren ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, “Türkiye ölçeğinde yapılan bu araştırmayı ÇOSB’nin ev sahipliği yaptığı seçkin firmaların üretimde geldiği noktayı göstermesi bakımından çok önemli buluyoruz. Türkiye’nin en önemli üretim bölgelerinden ÇOSB, yeni sanayi devrimi Endüstri 4.0’a fiber optik altyapısıyla, muazzam konumu ve kurumsallaşmış yapısıyla hazır. ÇOSB birçok konuda olduğu gibi sanayinin ulaşacağı bu yeni üretim aşamasının da Türkiye’de öncüsü olacaktır” dedi. 
Katılımcılarına sürdürülebilir bir rekabet ortamı yaratmaya çalıştıklarını belirten Sözdinler şunları söyledi: “Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu listesine 2015 verilerine göre bölgemizden 20 firmanın girmesi çok önemli. Biz ÇOSB yönetimi olarak katılımcılarımızın en verimli üretimi sağlamaları, katma değeri yüksek teknolojili üretim yapabilmeleri için ulaşım, iletişim, altyapı çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. İSO’nun ‘İkinci 500 Büyük’ listesinde de birçok katılımcımızın yer almasını bekliyorum.”