Buğdayın kilosu 1.10 liradan satıldı

Edirne'nin Keşan İlçesi'nde sezonun ilk buğdayı Keşan Ticaret Borsası'nda yapılan salon satışında kilosu 1.10 liradan alıcı buldu.

GÜNDEM 8.06.2016 17:50:00 0
Buğdayın kilosu 1.10 liradan satıldı

Keşan Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen salon satışına, Keşan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Necmi Kaymaz, bazı yönetim kurulu üyeleri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Keşan İlçe Müdürü Gökhan Kıyım, Keşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen, Toprak Mahsulleri Ofisi Keşan Ajans Amiri Ali Gücüyeter, Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi, Keşan Tarım Kredi Kooperatifi yetkilileri ve tüccarlar katıldı. Salon satışı öncesi konuşan Necmi Kaymaz, 2016-2017 yılının hasat öncesi dayanışma yemeğinden önce yılın ilk arpa satışını gerçekleştirdiklerini belirterek, şimdi de yılın ilk buğday ürününün salon satışının yapıldığını söyledi.
Keşanlı üretici Tolga Doğan’ın getirdiği 2 ton 200 kilo ağırlığındaki buğday, salon satışı ile açık arttırmaya sunuldu. 0,90 TL’den açık arttırmaya sunulan, rutubet oranı yüzde 11,4, hektolitre 77, süne ve kımıl tahribatı 0,7, gluten 32,5, gluten index 91, protein 13,9, nişasta 58,2 ve seluloz 2,8 değerlerine sahip buğdaya, son olarak aynı zamanda Kaymazlar Et Şirketi yetkilisi olan Necmi Kaymaz tarafından, sembolik olarak kilosu 1.10 lira fiyat verildi. Açık arttırmanın sonrasında, Keşan Ticaret Borsası Meclisi, 50 litrelik mazot fişi ile günün anlam ve önemini belirten hatıra tabağı Doğan’a verdi. Hasan Şen ve bazı yönetim kurulu üyeleri de üreticilerin teşvik edilmesi amacıyla, her yıl olduğu gibi ilk ürün sahibine çeyrek altın hediye etti.