Sineksavarlı önlem

Edirne'de geçen yıl vatandaşları çileden çıkaran kara sinek ve sivrisinek ile mücadele kapsamında, belediye kentin en yoğun olduğu bölgelere sineksavar yerleştirdi.

GÜNDEM 6.06.2016 18:51:00 0
Sineksavarlı önlem

Edirne Belediyesi Saraçlar Caddesi’ne aralıklarla aydınlatma direklerine 10, Meriç Nehri kenarında bulunan çay bahçesine de 4 sineksavar yerleştirdi. Çeltik ekili araziler nedeniyle yaz aylarında sinek popülasyonunun yoğun olduğu kentte, vatandaşı rahatsız eden sineklerle mücadele için kalabalık yerlere sineksavarlar yerleştirdiklerini belirten Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, projenin deneme aşamasında olduğunu söyledi. 
Sineksavarların çevreye insan kokusu yayarak sinekleri avladığını anlatan Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, “Sineksavarların her biri 75 metre karealanda bulunan uçan haşereleri yakalıyor. Deneme amaçlı 5 gündür uyguluyoruz. Bugüne kadar yaptığımız uygulamalarda aldığımız sonuç çok olumlu görünüyor. Kentte sivrisinekler ile başlattığımız çalışmalarda geçtiğimiz yıla göre çok büyük başarı elde ettik. Bu yıl neredeyse sinek yok diyebiliriz” dedi. 
Belediye başkan Yardımcısı Dr.Tanrıkulu sineksavarların sayılarının önümüzdeki günlerde kent genelinde artırılacağını söyledi.