Sanayiciler İlkokuluna 'Yeşil Bayrak'

Kapaklı Sanayiciler İlkokulu,okul öncesi ve ilkokul öğrencilere çevre bilinci oluşturmak amacıyla düzenlenen program kapsamında 2015-2016 eğitim öğretim yılında da yeniden yeşil bayrak almaya hak kazandı.

GÜNDEM 2.06.2016 19:29:00 0
Sanayiciler İlkokuluna

Yeşil bayraklı Sanayiciler İlkokulunun öğretmen ve öğrencileri, verdiği desteklerinden dolayı Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'yı makamında ziyaret etti.Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Başkan Mandalı,"Öğrencilerimizin böylesi güzel bir amaç için yola çıkıp geldikleri nokta takdir edilesi bir durum. Herkes kendi kapısının önünü temiz tutarsa, temiz bir okulla kalmayıp temiz şehirlere de sahip olabiliriz. Kapaklı'da  bir okulumuzun Yeşil Bayrak ödülü almasından mutluluk duyuyorum. Temiz ve yaşanabilir bir çevre konusunda, çocuklarımıza büyük güven duyuyorum. Bu konuda çok daha başarılı adımlar atacaklarına inanıyorum. Böyle anlamlı bir ödülün alınmasına katkısı olan tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi  kutluyorum."dedi.

2 YIL GEÇERLİ
Yeşil Bayrak Ödülü 2 yıl boyunca geçerli olurken, ikinci yıldan sonra bayrağın asılabilmesi için okul tarafından konu değiştirilerek Program'a devam edilmesi ve ikinci yıl ödül yenileme başvurusunda bulunulması gerekiyor. Eko-Okullar Programı 1995 yılından buyana ülkemizde Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda uygulanıyor. Program ortaokullar, ilkokullar ile okul öncesi eğitim kurumları tarafından yürütülürken, program kapsamında yapılan farklı çalışmalarla çocuklarda çevre bilinci oluşturulması amaçlanıyor.