Kiraz festivali başladı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 52. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali başladı.Festivalde, 28 üreticininin kirazları tarla bakımı, yetiştirme, ürün toplama ve tadı kapsamında

GÜNDEM 1.06.2016 20:15:00 0
Kiraz festivali başladı

Naip Mahallesi'nde düzenlenen festivale,  Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ile çok sayıda protokol üyesi ve vatandaş katıldı.
Kentin isminin tüm ilçeleri kapsadığını ve festivalin de il genelinde kutlanması gerektiğini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Bu yıl Süleymanpaşa, Muratlı ve Şarköy'ün ilçeleriyle festivalin katılımı sağlanacak.  Ancak hizmet süresi içerisinde diğer senelerde tüm ilçelerde kutlanacak. Yaşadığımız terör olayları nedeniyle bu seneki festivalde konserleri iptal ettik. Kültürel ve sosyal ağırlıklı festivale dönüştürdük."dedi.
Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu ise, bir etkinliği 52 yıl sürdürmenin kolay bir iş olmadığını belirterek, "Bunu başlatıp ondan sonra da 52 yıl boyunca aynı coşkuyla sürdüren bütün görevlilere, gönüllülere, halkımıza, üreticilerimize teşekkür ediyorum. Türkiye'nin tarımda birim başına en yüksek verim sağlayan bir ilinde yaşıyoruz. Kiraz ekonomik değeri olan bir ürünümüz. 3 bin dekar dolayında kiraz alanlarımız var ve iki bin ton ürün elde ediliyor." diye konuştu.
Konuşmaların ardından Naip Mahallesi'nde düzenlenen festival kapsamında 28 üretici, tarla bakımı, yetiştirme, ürün toplama ve tadı kapsamında değerlendirmeye alınan kirazlarıyla yarışmaya katıldı. Kiraz yarışmasında birinci olan üretici Hüseyin Avcı, ikinci olan Radi Kalfa ve üçüncü olan Şefik Başlıoğlu'na kiraz fideleri ve çeşitli hediyeler verildi.
Program Süleymanpaşa Belediyesi Yıldızlar Halk Oyunları Topluluğu ve Edirne Belediyesi bandosunun seslendirdiği marşlar ile son buldu.