Modern hastane kapılarını açtı

Temeli 6 Mart 2014 tarihinde dönemin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da katıldığı törenle atılan 206 yataklı Çerkezköy Devlet Hastanesi, yeni binasında hizmet vermeye başladı. Eski hastane binas?

YAŞAM SAĞLIK 31.05.2016 20:28:00 0
Modern hastane kapılarını açtı

Yıllardır Çerkezköy ve Kapaklı'nın 230 bin nüfusuna hizmet veren Çerkezköy Devlet Hastanesi'nin eski binasının yetersiz kalması üzerine, mevcut hastaneni hemen arkasına temeli atılan 31 bin 700 metrekare kapalı alana sahip 206 yatak kapasiteli Çerkezköy Devlet Hastanesi'nin yeni hizmet binası geçtiğimiz aylarda tamamlandı. Eski binadaki bütün birimler ile Kapaklı ünitesindeki Diyaliz ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi haricindeki bütün birimler yeni hastaneye taşındı. Modern hastanenin hizmete girmesiyle birlikte, eski hastanede yaşanan yoğunlukta ortadan kalktı.

 

580 PERSONEL ÇALIŞIYOR
Şuan 300'ü doktor,hemşire ve sağlık memuru ile toplam 580 personel ile Çerkezköy ve Kapaklı'ya hizmet veren yeni hastaneye, önümüzdeki günlerde de yeni doktor ve hemşirelerin atanacağı öğrenildi. Hastanenin Kapaklı'daki ünitesinde yer alan Diyaliz Merkezinin de 2 hafta içinde yeni hastanedeki yerine taşınması planlanıyor.

KAYMAKAM HASTANEYİ GEZDİ
Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da, dün yeni hastane binasını, beraberindeki Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak ve Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Necati Karaoğlu, Başhekim Yardımcıları Dr. Ali Cengiz Kalkan ve Op. Dr. Gülay Sarıçam, Sağlık ve Bakım Hizmetleri Müdürü Meryem Türkoğlu ve İdari ve Mali İşler Müdürü Yalçın Ay ile birlikte gezdi.

Poliklinikleri dolaşan Kaymakam Kubilay, hastaların taleplerini dinledi ve hastane yetkililerine gerekenlerin yapılması talimatını verdi. Çerkezköy’ün sağlık kenti olma yolunda bir adım daha ilerlediğini söyleyen Kaymakam Kubilay, "Vatandaşlarımıza daha hızlı ve kaliteli sağlık hizmeti vermek için 31 bin 700 metrekare kapalı alanda 206 yataklı yeni Devlet Hastanemizin hizmete başlaması hepimizi ziyadesiyle memnun etti. Vatandaşlarımızın memnuniyetini de bizzat müşahede ettik. Hastanemizin bölgemize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum."dedi.

KAPAKLI'YA D GRUBU HASTANE
Kapaklı Ünitesi'nin yeni hastane binasına taşınmasının ardından boşalan Kapaklı'daki hastanede de tadilat çalışmaları başladı. Buranın D sınıfı Kapaklı Devlet Hastanesi olacağı ve ilerleyen günlerde hizmete gireceği öğrenildi.