Edirne Çin'de tanıtıldı

19. Çin CHONGQING Uluslararası Yatırım ve Küresel Tedarik Fuarı'na (CCISF 2016) katılan Edirne Belediyesi, Türkiye'yi Çin'de tanıttı.

GÜNDEM 31.05.2016 20:15:00 0
Edirne Çin

53 ülkeden iş adamlarının, akademisyenlerin ve belediye yetkililerin katıldığı fuara Türkiye’den katılan tek kent Edirne oldu. Çin’in davetlisi olarak fuarda yer alan Edirne Belediyesi, kentin tarihi dokusunu, kültürü ve 655 yıldır kesintisiz devam eden Dünya Mirası Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivalini uluslararası platformda tanıttı.
Dünyanın en büyük şehirlerinden biri olan Chongqing’de düzenlenen fuara Edirne Belediyesi’ni Chongqing Belediye Başkanı Huang Qifan ile Asya-Pasik Ekonomik İşbirliği (APCEO) Global Yönetim Başkanı Zheng Xiongwei gönderdiği mektup ile davet etti.Çin’in batı bölgesinin uluslararası boyuttaki en geniş kapsamlı birinci sınıf fuarı olan Çin CHONGQING Uluslararası Yatırım ve Küresel Tedarik Fuarı’nda Edirne ve Edirne Belediyesi’ni; Edirne Belediyesi Uluslararası İlişkiler Danışmanı Hilmi İbar ile Belediye Meclis Üyesi Ahmet Karagülle temsil etti.
53 ülkenin kendi sunumlarını yaptığı fuarda Edirne Belediyesi Uluslararası İlişkiler Danışmanı Hilmi İbar, Edirne’nin tarihi dokusu ve kültürünü anlatarak, Edirne Belediyesi’nin gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmeyi hedeflediği projeler hakkında bilgi verdi.İbar, ayrıca bu yıl 655.’si düzenlenecek olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’ni uluslararası platformda tanıtma fırsatı buldu.