Amacımız kadınlara katkı sağlamak

Çerkezköy Belediyesi tarafından Kültür Sanat Kurslarına katılan kadınların 8 aylık kurs süresinde el emeğiyle yaptığı ürünler, kapalı otopark üzerinde açılan sergiyle görücüye çÄ

GÜNDEM 30.05.2016 19:45:00 0
Amacımız kadınlara katkı sağlamak

Serginin açılışına Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve eşi Güliz Akay, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Nedim Yılancı, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, CHP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz ve eşi Müjgan Karagöz, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan,kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

DAYANIŞMA İÇİNDE OLMALIYIZ
Kurslarda ortaya çıkan eserlerin vatandaşların beğenisine sunduklarını belirten Belediye Başkanı Akay,  "Amacımız, kadınlarımızı bir araya getirip, el emeklerini ortaya koymalarını; ortaya çıkan ürünleri de sergileyerek kadınlarımıza katkı sağlamaktır. Çerkezköy, Türkiye’nin bir mozaiği. Kadınlarımız bir araya gelsin istiyoruz. Çünkü birbirimizi tanıyıp kaynaşmaya ihtiyacımız var. Dayanışma içinde olmaya ihtiyacımız var. Çerkezköy gücünü dayanışmadan, birlik beraberlikten alıyor. Biz son iki yıldır bu konunun üzerine gittik. Böyle sergileri, daha güzel platformlarda gerçekleştirmek istiyoruz. Kültür Merkezi’nde ya da sergi salonlarında buluşmak istiyoruz. İnşallah bunları da yapacağız” dedi.

SERGİYE KATKI SAĞLAYIN
Akay'ın konuşmasının ardından serginin açılış kurdelesi, katılımcılar tarafından kesildi. Burada Akay, katılımcılara seslenerek, “Sizlerden sergiyi sadece gezmenizi değil, sergiye katkı sağlamanızı da bekliyorum” dedi. Sergiden birçok ürün satın alan Akay, tüm katılımcılara ve kursiyerlere teşekkür etti. Sergi açılışında katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Haber / Ahmet KARDEŞ