Trakya'daki odalar Almanya'ya çıkarma yapacak

Trakya Bölgesi'ndeki Ticaret ve Sanayi Odaları, 25-27 Ekim'de Almanya Stuttgart'ta düzenlenecek olan Global Connect 2016 Fuarı'na katılım ve detaylar hakkında görüşmek üzere Çerkezköyâ??

GÜNDEM 29.05.2016 18:06:00 0
Trakya

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Tekirdağ, Çorlu, Keşan, Malkara, Hayrabolu, Lüleburgaz, Edirne, Kırklareli, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odaları Yönetim Kurulu Başkanları, Genel Sekreterleri, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri ve Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Teknopark Müdürü katıldı.
 

BÖLGE FİRMALARI TANITILACAK
Çerkezköy Ticaret ve Genel Sekreteri Hakan Gel, toplantının amacı ve Global Connect 2016 Fuarı ile ilgili katılımcılara bilgi verdi. Ulm TSO ile ilişkilerin 2 yıl önce başladığını belirten Gel, 2015 yılında imzalanan İşbirliği Protokolü sonrasında çalışmaların yoğunlaştığını ve bu kapsamda Nisan ayında Ulm’u ziyaret ettiklerini söyledi. Gel,  "Global Connect 2016 Fuarı’na Trakya Bölgesi olarak nasıl katılırız, Baden Wüttemberg eyaleti ile birlikte uluslararası pazarda nasıl yer alırız ve teknolojilerinden nasıl faydalanırız noktasından yola çıktık ve bugüne geldik” dedi.Almanya ve Türkiye’nin ithalat ve ihracat rakamları hakkında bilgi veren Gel, Global Connect 2016 Fuarı’na katılımdaki amacın, bölge firmalarının tanıtımı ve bölgeler arası ticaret hacminin arttırılması için çalışma yapmak olduğunu ifade etti.

 

BAKINLIKTAN DESTEK ALINABİLECEK
NKÜ Teknopark Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker ise, Avrupa İşletmeler Ağı ve Cosme Projesinin detayları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Fuara katılacak firmaların gerçekleştirilecek ikili iş görüşme organizasyonu ile katılım maliyetinin yarısının AİA programından karşılanabileceğini belirten Eker, firmaların bu konuda Çerkezköy TSO Uluslararası İlişkiler Biriminden destek alabileceğini vurguladı. Amaçlarının, girişimciliği desteklemek ve pazarlara erişimin geliştirilmesi olduğunu dile getiren Eker, “Öncelikli hedefimiz, eşleştirme faaliyetleri için ülke ziyaretleri ve ikili görüşmeler” dedi. Eker ayrıca, proje ile ilgili alınabilecek destekler hakkında da bilgi verirken, toplantıya katılan Odaların Trakya Konsorsiyumu adı altında bir araya gelmesi halinde birçok proje için Ekonomi Bakanlığı’ndan destek alınabileceğini ifade etti.

 

STANT AÇILACAK
Projeye destek verecek kurumlar arasında yer alan Trakya Kalkınma Ajansı’nın Genel Sekreteri Mahmut Şahin, yaptığı konuşmada, bu konuya büyük önem verdiklerine dikkat çekti. Fuarda stant açacaklarını ve odaların tümünün birlikte hareket etmesinden mutluluk duyduklarını kaydeden Şahin, fuara Trakya olarak katılım göstermeleri halinde projenin daha verimli olacağını dile getirdi.

 

BİRLİKTELİK FUARA TAŞINACAK
Sunumların ardından, Global Connect 2016’ya katılım ile ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunan katılımcılar, oluşturulan birlikteliğin devam etmesi ve fuara taşınması gerektiği yönünde görüş bildirdi. Toplantı sonunda, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından Global Connect 2016’da Bölgenin tanıtımı için stant açılması, Trakya Bölgesi’ndeki 11 Odanın Fuara Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Sekreterleri ile katılmasına, 11 TSO’nun kendi bölgesinde konuyu üyeleri ile paylaşması doğrultusunda karar alındı.