Çevre duyarlılığı tiyatro ile çocuklara anlatıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında ücretsiz olarak düzenlediği La Fonten Orman Mahkemesinde isimli çocuk tiyatro oyunu iki seans halinde Kültür Sarayında, Sadri AlışÄ?

GÜNDEM 29.05.2016 17:54:00 0
Çevre duyarlılığı tiyatro ile çocuklara anlatıldı

Klasik La Fonten masallarının yaratıcı bir bakış açısı ile yeniden uyarlanarak sahnelenen oyunda insanların çevreyi koruma konusunda bilinçsiz ve özensiz davranışları nedeniyle gün geçtikçe bozulan doğal döngüye dikkat çekildi. La Fonten Orman Mahkemesinde ana fikir olarak, bugünden gerekli önlemler alınmadığı takdirde gelecekte dünyamızın ve dolayısıyla bugünün çocuklarının yaşayacakları olumsuzluklar ele alındı.
Büyüklerin yaptığı hatalar yüzünden geri dönülmez bir noktaya gelinmeden önce, bugünün çocukları oyun içinde uyarılıp bilgilendirilerek, neleri yapmamaları gerektiği anlatıldı ve onlara yapılan yanlışlıkların zaman geçse bile hala düzeltilebileceği umudu aşılandı.
Türk Çocuk Edebiyatı'nın en önemli yazarlarından Yalvaç Ural'ın kaleme aldığı, yönetmenliğini Kerem Alışık'ın yaptığı çocuklara çevre bilinci, hayvan ve doğa sevgisi aşılamak hedefiyle hazırlanıp sahnelenen La Fonten Orman Mahkemesinde isimli çocuk tiyatro oyunu Malkaralı çocuklar tarafından da büyük bir beğeniyle izlendi.