Mimar Sinan'a saygı turu

Edirne Belediye Başkanlığı'nca Selimiye Camii Külliyesi'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne dahil edilişinin 5. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında "Mimar Sinan'a Saygı Turu" g

GÜNDEM 25.05.2016 17:12:00 0
Mimar Sinan

Edirne Selimiye Camii Külliyesi’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne dahil edilmesinin 5’inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Edirne Belediyesi UNESCO Alan Yönetimi Birimi ve Edirne Bisiklet Kulübü Derneği işbirliği ile “Mimar Sinan’a Saygı Turu” düzenlendi. Bisiklet Turu, Edirne Belediye Başkanlığı önünden başlayarak, Selimiye Camii, Saraçlar Caddesi, Tunca Köprüsü, Meriç Köprüsü, Karaağaç, Lozan Anıtı parkurunda gidiş-dönüş şeklinde gerçekleştirildi.

“SELİMİYE CAMİİ İNSANLIĞIN ORTAK MALI”
Selimiye Cami’nin UNESCO Dünya Somut Kültürel Miras Listesi’ne girişinin 5’inci yılını kutladıklarını ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Selimiye’nin, UNESCO Dünya Somut Kültürel Miras Listesi’ne girdikten sonra tüm insanlığın ortak mirası olduğunu söyledi.Selimiye Camii’nin sadece Müslümanların değil, dünyanın herhangi bir yerinde yaşayan herhangi bir inanca sahip herkesin hem hakkının hem de sorumluluğu olduğunu dile getiren Gürkan, “Tabi bu dünyadaki tüm kültür mirasları için geçerlidir. İnsanlığın bize emanet ettiği haline gelmiş olan Selimiye’yi hem korumak hem tarihi değerleri yükseltmek hem de bir ibadethane olarak bu muhteşem eseri gelecek yüzyıllarda aldığımızdan daha da güzel daha da temiz ve sağlam şekilde bırakmak borçlarımızdan birisidir” diye konuştu.
Edirne Bisiklet Gençlik Spor Kulübü’nün de destek verdiği Mimar Sinan’a Saygı Turu kapsamında yüzlerce bisikletli,kent turu attı.