Trakya'da 19 Mayıs coşkusu

Çerkezköy'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. Çerkezköy'de kutlamalar, ilk olarak Cumhuriyet Meydanında başladı.

GÜNDEM 19.05.2016 17:04:00 0
Trakya

Programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy 3’ncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral  Yılmaz Yıldırım, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal,daire müdürleri, siyasi ve sivil toplum kuruluşu üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Çerkezköy Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal, Atatürk anıtına çelenk sundu. Ardından Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 80 bisiklet,protokol üyeleri tarafından öğrencilere teslim edildi.

CUMHURİYETİMİZ SİZLERE EMANET
Çelenk töreninin ardından kutlamalar, Kapalı Otopark üzerinde devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal yaptı. Gençlere tavsiyelerde bulunan Aysal, "Her zaman olduğu gibi bu günde bizim güç kaynağımız milletin iradesidir.Bu nedenle gençlere büyük görevler düşmektedir.Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir.Yakın gelecekte de Türkiye’ye yön verecek ve yöneteceksiniz.Birlik ve beraberliğime karşı tehdit karşısında hiçbir şekilde fırsat vermeyiniz.”dedi.
Konuşmaların ardından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında ilçe genelinde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Ödül töreninin ardından öğrenciler Gençliğe hitabeyi ve günün anlamıyla ilgili şiirler okudu. Ardından Pakize Narin Anadolu Lisesi Müzik Korosu çeşitli şarkılar seslendirdi. Halk oyunları gösterilerinin ardından törenler sona erdi.

TRAKYA'DAKİ KUTLAMALAR
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Edirne,Tekirdağ ve Kırklareli'nde de törenler düzenlendi. Edirne'de  Atatürk Anıtında düzenlenen törende Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, anıta çelenk sundu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Ocak, günün anlam ve önemini belirten konuşmada, 19 Mayıs 1919 tarihinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk milletinin içindeki bağımsızlık korunu alevlendirdiği ve tam bağımsız bir Türkiye için kutlu bir yolun başlangıcı olan unutulmaz bir tarih olduğunu belirtti. Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023 yılına doğru zaman ilerlerken, Türkiye'nin büyük güç olma yolunda büyük mesafe aldığını ifade eden Ocak, "Sevgili gençler, Türkiye'mizi geleceğin ülkesi yapmak için sorumluluk alacağınız inancındayım. Bu duygu ve düşüncelerle başta cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, dökülen kanlarıyla bu toprakları bize vatan yapan şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, bayramınızı kutluyorum." diye konuştu. Edirne Valisi Mehmet Tekinarslan, kutlamalar nedeniyle Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinasyonunda oluşturulan spor alanlarını gezdi. Vali Tekinarslan, spor yapan gençlerin ve çocukların bayramlarını kutladı, onlarla sohbet etti. Zaman zaman sporculara eşlik etti. Vali Tekinarslan'a, Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serhat Ocak, Edirne Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan da eşlik etti.

 

KIRKLARELİ'NDEKİ KUTLAMALAR

Kırklareli Vilayet Meydanı'ndaki törene, Vali Yardımcıları Tahir Demir, Günay Öztürk, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gider, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Muammer Aydın, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Aydın'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Festival Alanı'nda devam eden törende Aydın, bir konuşma yaptı. Halk oyunları ekibinin gösterisi ile devam eden törende öğrenciler tarafından şiirler okundu. Tören Gençlik Merkezi öğrencileri tarafından jimnastik ve ritim gösterileri ile sona erdi.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtı'na Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hazan Kadir Kardaş'ın çelenk sunması ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan tören, sahil dolgu alanında bulunan Amfi Tiyatro'da devam etti. Kardaş, törende yaptığı konuşmada, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs1919'da milli duygular içerisinde Samsun'a attığı adımın Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının en büyük adımı olduğunu belirtti. Bu adımın 97. yıl dönümüne ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Kardaş, "Geçmişini, tarihini, kültürü bilen özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlere aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Bu bilinçle 19 Mayıs'ın ilk bağımsız atışını yapan Atatürk, vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle bu günü gençlere armağan etmiştir." diye konuştu.

Törende daha sonra öğrenciler şiirler ve Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okurken, Moğalistan Gösteri Topluluğu tarafından akrobasi gösterileri yapıldı.