Hiç kimseye borcumuz yok

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ), 2016 Yılı Mayıs Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı yaptı. TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, TESKİ'nin kurulduğu günden bu y

GÜNDEM 17.05.2016 17:51:00 0
Hiç kimseye borcumuz yok

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlığında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yılmaz İçöz Sahnesinde düzenlenen toplantı, alınan yoklama sonrasında Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Genel Kurula sunulmak üzere hazırlanan 15 adet gündem maddesinin okunmasıyla oturuma devam edildi.

 

2016 TESKİ'NİN YATIRIM YILI

TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa açılış konuşmasını yaparak, 2015 yılı Kasım Ayı Genel Kurul toplantısından bugüne TESKİ’nin yapmış olduğu çalışmalar hakkında detaylı bir sunum yaptı. Genel Müdür Başa, “TESKİ kurulduğundan bugüne yaklaşık 100 milyon TL borç ödedik. Şu anda TESKİ’nin hiçbir kuruma, hiç kimseye borcu yoktur. Bu borcun çoğu TESKİ’nin öz kaynakları ve geriye kalan kısmı da Büyükşehir Belediyesinin desteği ile ödenmiştir. 2016 yılı TESKİ’nin yatırım yılıdır. Şu anda TESKİ’nin 10 adet tamamlanmış, 17 adet devam eden, 5 adet sözleşme aşamasında ve 7 adet de ihale aşamasında projesi mevcuttur. Aynı zamanda elimizdeki imkanlar dahilinde arıtma tesislerimizi de yeniliyoruz. Çünkü gerçekten çok kötü durumdalar. Tekirdağ’ımıza yakışır ve işlevini yerine getirir hale getiriyoruz.Termin planında yapılması gereken kanalizasyon ve içme suyu altyapısı çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu çalışmaların belli bir tarihe yetiştirilmesi gerekiyor. Her zaman elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz ve tek amacımız vatandaşlarımızın kamu hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanmasıdır."dedi.
Genel Müdür Başa’nın sunumunun akabinde gündem ve gündem dışı maddeler oylanarak ilgili komisyonlara havale edildi.İki oturum halinde gerçekleşen Genel Kurul Toplantısının ikinci yarısında komisyonlara havale edilen maddeler oylanarak karara bağlandı.