Gaziye büyük saygısızlık

Saray'daki karayolları şantiyesinde kantar işçisi olarak çalışan terör gazisi 42 yaşındaki Abdurrahman Doğan'a, işe geç kaldığı için amirleri tarafından tuvalet temizleme cezası verildi. Doğan'?

GÜNDEM 8.05.2016 16:35:00 0
Gaziye büyük saygısızlık

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde bulunan Üzümlü Karakolu’nda vatani görevini yaparken pkk'lı teröristlerce girilen çatışmada sol bacağını kaybeden ve yerine protez takılan Abdurrahman Doğan, Saray'daki karayolları şantiyesinde çalışmaya başladı. İddiaya göre Doğan işe geç geldi. Bunun üzerine üstleri tarafından Doğan’a tuvalet temizleme cezası verildi. Abdurrahman Doğan, protez bacağıyla tuvaletleri paspaslarken bir mesai arkadaşı da cep telefonuyla fotoğrafını çekti. Sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılan görüntüler, kısa sürede büyük tepki çekti.
Fotoğrafla ilgili gazetecilere açıklama yapan Doğan, “Aslen Erzurumluyum. 14 Mayıs 1994’te askerken Hakkari Üzümlü Karakoluna terör örgütü tarafından yapılan saldırıda bir bacağımı diz kısmından kaybettim. Karayollarında kantar işçisi olarak çalışıyorum. Bir gün işe geç geldim diye bana tuvalet temizleme cezası verdiler. Şimdi bile olsa canımı seve seve bu vatan için vermeye hazırım. Ben kantar tartım sorumlusuyum. Engelli halimle tuvalet temizlemek gücüme gidiyor” dedi.

 

VALİ ÇOK KIZDI
Gaziye yapılan büyük saygısızlığı gazetecilerden öğrenen Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu ise, “Konuyu araştıracağım. Bilgi edindikten sonra gerekeni yapacağım” dedi.