Bakanlıktan 24 derslikli okul sözü

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Çerkezköy Eğitim Kampüsü alanına 24 Derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi yapılacağı açıklandı.

GÜNDEM 28.04.2016 20:46:00 0
Bakanlıktan 24 derslikli okul sözü

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay ve Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe'nin geçtiğimiz hafta Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığına yaptığı ziyaret, meyvesini verdi. Okul sıkıntısı yaşayan Çerkezköy'e yeni bir okul müjdesi verildi.

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Ankara'da yaptıkları temaslarla ilgili gazetecilere açıklama yaptı. Ankara ziyaretlerinin 3 gün sürdüğünü belirten Öğe, "Burada bazı bakanlıklarla çalışma toplantıları düzenledik. İlk ziyaretimiz Milli Eğitim Bakanlığı’na yaptık. Burada Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ile görüştük ve Çerkezköy’deki derslik sayısının hızlı nüfus artışı nedeniyle yetersiz kaldığını ilettik” dedi.
2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA AÇILACAK
Yapılan görüşmeler sonrası Çerkezköy'e bir okul müjdesi aldıklarını belirten Öğe, "Çerkezköy’de Anadolu İmam Hatip Lisesi yapılması için söz aldık. Okul yapım işi 2016 yatırım programına alınacak. 4-5 ay içinde yapım çalışmalarına başlanacak. İnşallah 2017-2018 eğitim öğretim döneminde hizmet vermeye başlayacak. Okulumuz, İlçe Kaymakamlığımız tarafından kazandırılan 133 dönümlük Eğitim Kampüsü alanına yapılacak” diye konuştu.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile de görüştüklerini belirten Öğe, Ulaştırma Bakanlığı’nda müsteşar ile görüştüklerini belirterek, "Kapaklı-Saray yolu ile ilgili yaşanan sıkıntıları dile getirdik. Yolun 2016 sonuna kadar tamamlanacağını ifade ettiler."diye konuştu.