İş kuyruğu

Tekirdağ Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'ne alınacak 85 infaz koruma memuru için 886 kişi başvuruda bulundu. Başvuruda bulunanlar ise adliye önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

GÜNDEM 28.04.2016 20:40:00 0
İş kuyruğu

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü, Tekirdağ Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne sözleşmeli (4B) infaz koruma memuru alabilmek için ilan verdi. Kısa sürede Türkiye’nin çok farklı illerden KPSS sınavından en az 70 puan alan 886 kişi Tekirdağ Adliyesi’ne başvuruda bulundu. KPSS sıralamasına göre değerlendirilen adaylardan yasa gereği alınacak 85 personelin 5 katı kadar olan 425 adayın başvurusu kabul edildi. Yapılan incelemelerin ardından adaylar fiziki şartların tespit edilmesi için Tekirdağ Adliyesi’ne çağrıldı. Yoğunluk nedeniyle adliye binası önünde uzun kuyruklar oluştu. Boyları ve kiloları ölçülecek adaylar görevliler tarafından isimleri okunarak adliyeye alındı.

Sözleşmeli infaz koruma memuru olabilmek için Adana’dan geldiğini anlatan Ramazan Uçar, "İnfaz koruma memuru olabilmek için çok yoğun başvuru olduğunu gördüm. Adana’dan memur olmak için geldim, ümitliğim. Memur olacağımı düşünüyorum. Şuana kadar 400 kişiyi kabul ettiler. Umarım kazanırım" dedi.
Sakarya’dan gelerek başvuru yapan Emine Çelik ise "Kriterlerim uyduğu için başvuru yaptım. Sabah erken saatlerde adliyeye geldim, ölçümleri bekliyorum. İşe alınacağıma dair umutluyum" diye konuştu.
SÖZLÜ MÜLAKATA GİRECEKLER
Adayların fiziki ölçümlerinin ardından işe alınabilmeleri için sözlü mülakata tabi tutulacağı ve 425 adaydan 85’inin 4B kadrosuyla (sözleşmeli) olarak işe alınacağı kaydedildi. Tekirdağ Adliyesi’nde adayların boy ve kilo ölçme işlemleri bugün de sürecek.