Meclis Başkanını istifaya davet etti

TBMM Başkanı İsmail Kahramam'ın "Laiklik yeni anayasada olmamalı' yönünde yaptığı açıklamaya bir tepkide CHP Çerkezköy İlçe teşkilatından geldi.

GÜNDEM 28.04.2016 02:20:00 0
Meclis Başkanını istifaya davet etti

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, "Meclis Başkanının bu sözlerini şiddet ile kınıyorum, bu sözleri kabul edemeyiz. Böyle bir Meclis Başkanı, TBMM'nin Başkanlığını yapamaz. Böyle bir tabloyu kabul edemeyiz, kendisini istifaya davet ediyoruz" dedi.

Camcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eşitsizliği ve ayrımcılığı savunan, laikliği tehdit ve engel olarak gören TBMM Başkanı'nın görevinin başında bulunmasını kabul etmiyoruz. Laik Cumhuriyete ve Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı kalacağıma, anayasaya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim diyerek görevine başlayan İsmail Kahraman'ın sarf ettiği sözler ile şeriata açıkça çağrı yapmıştır. Yıllardır halkın dini duygularını sömürerek, hemen her alanda inanç istismarı yaparak hareket edenlerin laiklik fikrinden rahatsızlık duyması hiç şaşırtıcı değildir" ifadelerini kullandı.