Serkan Karagöz'e para yollamayın

Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz adına facebook hesabı açan dolandırıcılar, mesaj yoluyla eklediği kişilerden para istedi. Kendi adına ikinci bir hesap açıldığını fark eden Karag?

GÜNDEM 27.04.2016 00:43:00 0
Serkan Karagöz

Dolandırıcılar, sanal yolla kişileri kandırıp, verdikleri hesaba para yollattırmak için türlü numaralar yapmayı sürdürüyor. Dün Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz adına, facebook'tan kimliği bilinmeyen bir kişi, ikinci bir hesap açtı ve Karagöz'ün resmi facebook hesabındaki profil resmini ve arkadaş listesini kopyalayarak,yeni açtığı hesaptan çok sayıda kişiye arkadaşlık isteği gönderdi.
 

 

BANKAMATİK ARIZALI
Karagöz adına açılan sahte hesaptan ise, arkadaşlık isteğini kabul eden kişilere 'Hayırlı günler, merhaba' yazan selamlama mesajının ardından, sanal dolandırıcı hemen konuya girerek "Senden bir şey rica etsem halledebilir misin? Yeğenime para yolacaktım. Buradaki ATM bozulmuş. Rica etsem sen yatırır mısın? Ben sana yarın transfer yaparım." diyerek para istiyor ve ardından Garanti Bankası 493/ 6298620 hesap numarasını veriyor. Açıklama kısmına ise ısrarla '10038271777' numaranın yazılmasını istiyor. Karşısındaki kişiyi kandırmayı başaramayınca da sanal dolandırıcı, sohbet ettiği kişiyi hemen engelliyor ve yeni kurbanlar aramaya başlıyor.
 

 

DİKKATE ALMAYIN
Kendi adına sahte hesap açıldığını öğrenen Serkan Karagöz ise, şahsi facebook hesabından şu açıklamayı yaptı: "Arkadaşlar, kullandığım tek facebook hesabı budur. İsmim kullanarak gelen hiç bir arkadaşlık teklifini kabul etmeyiniz. Facebook'tan benim adıma para isteyenleri asla dikkate almayınız."