Çetin: Demokratik talebimiz cezalandırıldı

MHP Genel Merkez tarafından görevden alınan MHP Kapaklı eski İlçe Başkanı Yusuf Çetin, "Bizim suçumuz, halkımızın sesine kulak vermiş olmamızdır. Demokratik talebimizin cezalandırılması bizle

GÜNDEM 26.04.2016 02:23:00 0
Çetin: Demokratik talebimiz cezalandırıldı

MAHKEME KURULTAY YOLUNU GÖSTERDİ
548 MHP üst kurul delegesinin parti içi demokrasi gereği demokratik hakkını kullandığını ve Olağanüstü Kurultay toplanması için imza verdiğini belirten Yusuf Çetin, “Siyasi Partiler Kanunu ve tüzüğümüz delegelerin 5’te 1’inin talebi ile olağanüstü tüzük değişikliği için kurultay toplanacağını hükme bağladı. Buna rağmen, genel merkezimizin bu başvuruya kayıtsız kalması ve mahkemeyi adres göstermesi sebebiyle hukuki yollar izlendi. Nihayetinde 8 Nisan tarihinde 12. Sulh Hukuk Mahkemesi partimiz delegelerinin talebini haklı buldu ve olağanüstü kurultayın üç kişilik çağrı heyeti marifetiyle toplanmasına karar verdi. Heyet de olağanüstü kurultayın 15 Mayıs 2016 tarihinde toplanmasına karar verdi. Hal böyleyken, büyük bir gurur ve özveriyle görev yaptığımız teşkilatımızın feshine dair karar 22 Nisan Cuma günü tarafımıza tebliğ edildi. Demokratik talebimizin cezalandırılması bizleri derinden üzdü” dedi.
TÜRKİYE BİR UÇURUMA DOĞRU SÜRÜKLENİRKEN KAYITSIZ KALAMAZDIK
Çetin, “Biz, sevdalısı olduğumuz Millet için siyaset yapan teşkilatlarız. Milletimizin bizden beklentisini gördük ve o beklentiye cevap verebilmek adına değişim için bayrak açan Genel Başkan adaylarına destek verdik. Kısacası bizim suçumuz, halkımızın sesine kulak vermiş olmamızdır. O yüzden içimiz rahat, vicdanımız huzurludur. Türkiye bir uçuruma doğru sürüklenirken kayıtsız kalamazdık. Türkiye’nin artık, kadroları yenilenmiş fakat çizgisini koruyan bir MHP ile birlikte iktidara yürümesi ve büyük hedeflerini gerçekleştirmesi gerekmektedir. 15 Mayıs’ta olağanüstü kurultayımızın bir demokrasi şöleni şeklinde geçmesi ve iktidar yürüyüşümüzün başlamasını diliyorum. MHP bu günleri aştıktan sonra, bütün mensuplarını kucaklayacaktır. Yüzünü millete dönecek, ülkeyi bu zor günlerden büyük hedeflere yürütecek projelerle iktidara koşacaktır” ifadelerini kullandı.
Haber / Ahmet KARDEŞ