Soydaşlar kongresini yaptı

Bulgaristan'da üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi, 9. Olağan Kongresi'ni yaptı. CHP Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer, Emre Köprülü, Edirne Millet

GÜNDEM 26.04.2016 02:08:00 0
Soydaşlar kongresini yaptı

Sofya’nın Ulusal Kültür Sarayı’nda (NDK) düzenlenen kongreye, Türkiye'den de çok sayıda siyasi katıldı.

ETLE TIRNAK GİBİYİZ
Kongrede konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Kongreye katılan yaklaşık 900 delege ile 600 konuğa seslenen Yüceer, “Bulgaristan’da yaşayan Türkler ve bizler etle tırnak gibiyiz. Yolumuz aynı, dilimiz aynı, kimliğimiz aynı. Dünyayı aynı pencereden görüyoruz. Aynı kaderi paylaşıyoruz. Bu kader ortaklığı her yerde ve her zaman daim olacaktır” dedi.

MÜCADELENİZİ HAYRANLIKLA İZLİYORUM

Bulgaristan’da yaşayan Türklerin 1989’dan beri hakları için mücadele ettiğini belirten Yüceer, “Hayranlıkla izlediğim bu uzun soluklu mücadelenizde çok badireler atlattınız. Baskılara uğradınız, boyun eğmediniz. Sizleri yok saymaya çalıştılar direndiniz ve hem Bulgaristan tarihine hem Türkiye tarihine adınızı onurla yazdırdınız. Bu kurultayın o çok ihtiyaç duyulan birliğin tek adresi olacağını biliyorum. Bu kurultayın sizlere müdahale etmek isteyenlere karşı bir kimlik savaşı olduğunu biliyorum. Nasıl ki, geçmişte baskılara karşı, yıldırma politikalarına karşı, sindirmelere karşı direndiyseniz ve kazandıysanız şimdi de kazanacaksınız. İnsan hakları, azınlık hakları, özgürlükler ve demokrasi konusunda örnek bir mücadele verdiniz. Ve mücadelenizi taçlandırdınız. Seçimlerden başarıyla çıktınız."ifadelerini kullandı.

Yüceer, Başkent Sofya’da bir dizi temaslarda da bulundu. Yüceer, Sofya'da Ulu Önder Atatürk’ün ataşelik görevini yürütürken kaldığı çalışma odasını ve evi ziyaret etti.