Benzerlik cinayeti

Edirne'de, 17 yaşındaki E.Ç., halasına laf attığını öne sürdüğü kişiye benzettiği 37 yaşındaki evli ve 3 çocuk babası Ferdi Karabıyıklıdan'ı av tüfeğiyle başın

GÜNDEM 22.04.2016 01:46:00 0
Benzerlik cinayeti

Olay, Romanların çoğunlukla yaşadığı Umurbey Mahallesi Tekke Sokak üzerine meydana geldi. E.Ç. ile ağabeyi B.Ç., halasına laf attığı iddiasıyla Ferdi Karabıyıklıdan’ı mahallede plakasız motosikletle kovaladı. Ardından E.Ç., iddiaya göre yanında getirdiği av tüfeğiyle Karabıyıklıdan’ın başına ateş ettikten sonra ağabeyiyle birlikte geldikleri motosikletle olay yerinden kaçtı.

AMBULANSA SALDIRDILAR
Çevredekilerin haber vermesiyle gelen sağlık ekipleri ağır yaralanan Ferdi Karabıyıklıdan'a yaptığı ilk müdahalenin ardından hastene götürmek için ambulansa alındı. Bu sırada toplanan kalabalık 112 acil servis çalışanlarına geç geldikleri gerekçesiyle tepki gösterdi ve saldırdı. Ambulansın arka camları kırılırken, maddi hasar meydana geldi.Polis ekipleri öfkeli kalabalığı uzaklaştırırken, Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Ferdi Karabıyıklıdan yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
 

 

SAÇI VE SAKALINI BENZETMİŞ
Soruşturma kapsamında polis, E.Ç. ile ağabeyi B.Ç.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Polise verdiği ifadesinde cinayet zanlısı E.Ç. Ferdi Karabıyıklıdan’ı halasına laf atan kişinin saçı ve sakalına çok benzettiği için yanlışlıkla vurduğunu itiraf etti. Şehiriçi yolcu minibüslerinde kahya olarak çalışan Ferdi Karabıyıklıdan ise Umurbey Mahallesi’ndeki Sarı Camii de kılınan cenaze namazının ardından Hacı Çeşme Mezarlığı’nda gözyaşlarıyla toprağa verildi.
Edirne İl Sağlık Müdürlüğü ise, ambulansın olay yerine ihbardan 4 dakika sonra ulaştığını açıkladı.Soruşturma sürüyor.