Yaralı kerkenez tedavi altında

Edirne'nin Keşan İlçesi'nde vatandaşlar tarafından kanadından yaralı halde bulunan kerkenez, Edirne Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne teslim edilerek, tedavi altına alındı.

GÜNDEM 21.04.2016 07:06:00 0
Yaralı kerkenez tedavi altında

İlçeye bağlı Aşağı Zaferiye Mahallesi Cin Ali Caddesi üzerinde kanadından yaralı halde bir kerkenez bulan vatandaşlar, durumu Keşan Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Ekipler tarafından alınan yaralı kerkeneze ilk müdahale, belediye veterinerleri tarafından yapıldı. Sağ kanadından saçma ile yaralandığı anlaşılan kerkenez Keşan Orman Fidanlık Şefliği’ne götürülerek, burada Edirne Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Yaralı kerkenezin, tedavisinin ardından tekrar doğaya salınacağı belirtldi. 
KERKENEZ 
Kerkenez, kartalgiller familyasından olup, genellikle Avrupa, Asya ve Afrika'nın ova ve yüksek dağlık arazilerinde bulunur. Amerika ve Avustralya’da yaşayan türleri de var. 30-35 santim boyunda gündüz avlanan yırtıcı bir kuş türü olan kerkenez kuş, fare ve köstebek avlayarak beslenir.