Seçimi kaybetti, istifa etti

Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olağanüstü kongresini yaptı. 23 yönetim kurulu üyesinden 22'sinin oy kullandığı kongrede, mevcut başkan Fikret Tanyeri 11, başkan a

GÜNDEM 18.04.2016 17:13:00 0
Seçimi kaybetti, istifa etti

Yıldırım Beyazıt Mahallesi Kapalı Spor Salonu yanında bulunan dernek binasında yapılan kongreye, mevcut başkan Fikret Tanyeri ile Aşkın Gündoğdu aday oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan kongrede, Divan Başkanlığına Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As’ın seçildi.Kongrede, ise sözlü tartışmalar da yaşandı.

YERİ GELDİĞNİDE DOST VE DÜŞMAN OLDUM
Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkan adaylarından Aşkın Gündoğdu, yaptığı konuşmada,  yönetimde yer alan ve derneğe destekte bulunmayan üyelere tepki gösterdi.Derneği toparlamak adına aday olduğunu belirten Gündoğdu  "Ben burada dernek başkanı olacağım diye bir şey yoktur. Ben bu zamana kadar dernekte hep hizmet için vardım. Başkandan daha fazla çalıştım ve mücadele ettim. Artık yoruldum. Yeri geldiğinde dost, yeri geldiğin de ise düşman oldum. İçimizden bu işi toparlayacak derleyecek Servisçiler Odasının kurulmasına ön ayak olacak arkadaş istiyorum. Biz her zaman ekmeğimize sahip çıktık. Dernekte gerçekten birlik ve beraberlik yok. İnsanları toparlayacak insana ihtiyacımız var. Benimle saatlerce mesaisini harcayan insanlar elini vicdanına koyarak oy kullansın” dedi.
BU HİZMET YARIŞIDIR
Derneği 2,5 yıldır iyi yerlere getirmek için mücadele ettiklerini belirten Fikret Tanyeri ise, "Yönetimde 23 arkadaş var. Keşke her toplantılarımız böyle olsa. Yönetimdeki arkadaşlarımız artık yoruldu. Bizler hep servisçilerimiz için mücadele ettik. Yapılacak bu seçim derneğimizin iyi yerlere gelmesine vesile olur. Benimle beraber yola çıkan ve dernek için çalışan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu hizmet yarışıdır. 12’inci aya kadar kan değişikliği gerekli dedim ama kısmet olmadı. Seçim kararı çıktı. Herkese hayırlı olsun. Bu seçimin sonunda kazanan derneğimiz olacak” dedi.
BAYRAĞI BİZE TESLİM EDİN
Kongrede söz alan yönetim kurulu üyelerinden Nazif Usta ise, yönetime tepki gösterdi. Bu derneğin kurulması ve mekanın oluşunun Hanifi Karataş ve Nazif Usta’nın sayesinde olduğunu belirten Usta, " Bu dernek bu kişilerin üzerinden buraya gelmiştir. Siz bu bayrağı taşıyamadınız. Ona göre hesabını yapın, bayrağı bize teslim edin. Bu dernek için iş yapan kimse görmedim. Ben buranın temel taşıyım. Aksi halde 5 kişi istifa ediyoruz ve burayı kapatıyoruz” dedi.
GÜVEN TAZELEDİ
Yapılan konuşmaların ardından ise iki adayın destekçileri arasında yine sözlü tartışmalar yaşandı.Gerginliği ise Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As sakinleştirmeye çalıştı. Ardından ise seçimlere gidildi. 23 yönetim kurulu üyesinden 22'si oy kullandı. Bir oyun geçersiz sayıldığı seçimlerde Fikret Tanyeri 11, başkan adaylarından Aşkın Gündoğdu ise 10 oy aldı.Seçimi kaybeden Aşkın Gündoğdu ise kendisi ile birlikte 4 kişinin dernekten istifa ettiğini söyledi.

Marmara Haber