Mucizeyi gerçekleştirdiler

Van'da yaşayan ve temizlediği av tüfeğinin ateş alması sonucu yüzünün yarısını kaybeden 24 yaşındaki inşaat işçisi Erdoğan Akyüz, 15 ayda 7 operasyon geçirdi. Edirne'deki Trakya Üniversitesi T

GÜNDEM 15.04.2016 02:11:00 0
Mucizeyi gerçekleştirdiler

15 ay önce evinde av tüfeğini temizlediği sırada silahın ateş alması sonucu yüzünün sağ tarafını kaybeden Erdoğan Akyüz'ün  gözleri hariç çene, damak ve yanağı parçalandı.112 Komuta Merkezi’de Akyüz’ü tedavisi için sevk edebileceği hastanede aradı. Son olarak Edirne’de Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı ile irtibat sağlandı.Yrd.Doç.Dr. Serkan Balta hastayı tedavi etmeyi kabul etti. Van’dan uçak ambulans ile İstanbul’a getirilen Erdoğan Akyüz, daha sonra ambulansla Edirne’de Trakya Üniversitesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi servisine alındı. İlk operasyonu yaklaşık 10 saat sürdü. Kalçasından, uyluğundan ve bacağından alınan doku ve kemik dokularıyla yüzü, yüzde 80 oranında onarılan Erdoğan Akyüz, eski görüntüsüne kavuşmaya başladı. 
KENDİM YEMEK YEMEYE BAŞLADIM
Artık kendi başına yemek yemeğe başladığını belirten Erdoğan Akyüz, "Silahı temizlemek için elime aldığımda dolu olduğunu bilmeden elimde patladı ve yüzüme geldi. Sonrasında neler olduğunu hatırlamıyorum, gözümü açtığımda 4 ay süre geçtiğini öğrendim ve Edirne’de olduğumu söylediler. Anneme sordum, elimde silah patladığını söyledi. Yüzümü görmemem için ayna ve camları gazetelerle kapatmışlardı. Yüzüm o kadar kötü bir durumdaydı. Kendimi gördüğümde yaşama umudumu bile kaybetmiştim. Serkan Balta hocam ve diğer hocalarım çok başarılı operasyonlar yaptı. Daha önce yemek yiyemiyor, yürüyemiyordum. Şimdi bu hale gelebildiğim için çok mutluyum. Kendi işlerimi görebiliyorum, artık hayatıma devam edebileceğim.6 ayda bir kontrol amacıyla Edirne’ye gelerek tedavimi sürdürüyorum. Eski yüzüme kavuştuğumda evlenerek hayatını yeniden kurmak istiyorum."dedi,

 

 

YÜZ NAKLİNE GİDEBİLECEK BİR VAKAYDI
15 ayda yaklaşık 48 süren 7 farklı operasyonla Erdoğan Akyüz'ün eski yüzüne kavuştuğunu belirten Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Yrd.Doç.Dr. Serkan Balta, Bacağından, kalçasından alınan doku ve kemiklerle yüzünü onardıklarını belirterek, "Talihsiz bir kaza sonrası, ateşli silahla yüzünde yaralanma olmuş. Biz kendisini Van’dan kabul ettik. Van’dan benimle irtibat kurduklarında önce şaka zannettim. Bir arkadaşım bana şaka yapıyor herhalde, ‘Van’dan buraya sevk mi olur?’ diyordum. Ama gerçekten o sırada tüm merkezler doluymuş, hasta kabul edilmemiş. En son Edirne’yi aramış ve biz aldık hastamızı. Geldiğinde yüzünde çok ciddi doku zararı vardı. Yüzünün sağ tarafındaki gözaltında çene kemiği, üst damağı, yanağı kayıptı. Biz onları vücudundan kalan parçalarla tamamlamaya çalıştık. Bacaklarından doku nakli yaptık, bacağındaki kemiği ve deriyi kullanarak çene kısmını oluşturmaya çalıştık. Uyluktan aldığımız serbest doku transferleriyle yanak bölgesini oluşturmaya çalıştık. Kalçadan, kemik dokulardan destek aldık. Kendi yağlarıyla en son doldu yaptık. Geldiğinde ilk 4 ay hızlı bir operasyon süreci oldu. İşlemlerin hepsini mikro cerrahi yöntemlerle kendi dokusunu kullanarak yaptık. Sonuçta 15 aylık süre geçti. Bundan sonra kozmetik işlemleri devam ettireceğiz. Doku yumuşadıkça kalan parçaları yüzüne eklemeye devam edeceğiz."
Balta, Erdoğan Akyüz’ün yüz nakline gidebilecek vaka olduğunu kendi dokularıyla onarılan yüzünün kısa bir süre sonra tamamen eski haline geleceğini söyledi.