Dualarla yola çıktılar

Sağlık Bakanlığı tarafından Tekirdağ'a gönderilen tam donanımlı 7 ambulans, düzenlenen törenin ardından hizmet vereceği Süleymanpaşa, Çorlu, Çerkezköy, Saray ve Maramaraereğlisi ilçelerine g

GÜNDEM 14.04.2016 02:46:00 0
Dualarla yola çıktılar

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Araştırma Hastanesi bahçesinde düzenlenen törene Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu,İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut ve diğer ilgililer katıldı.  Şuan il genelinde 31 adet 112 istasyonu ve dağıtımı gerçekleştirilecek olan ambulanslarla birlikte iki tanesi 4x4 olmak üzere toplam 54 ambulans olduğunu belirten Akbulut, "Bu ambulanslarımızın bazıları her yıl yenilenmekte. 31 adet 112 istasyonu ve 54 ambulansımızla 24 saat ilimize hizmet veriyoruz. Ambulans sayımızı nüfusumuza böldüğümüz zaman 15 bin kişiye bir ambulans düşüyor. Gönlümüzden geçen bunu 10 bin kişiye bir ambulans düşecek şekilde planlamak. Bu hedef doğrultusunda çalışıyoruz. Bakanlığımızın belirtmiş olduğu istasyon sayısını tutturduk. İnşallah fiziki yapıyı da tamamlayarak Tekirdağ’ımızı 2023 vizyonuna hizmet edecek alt yapıyı hazırlamak.” dedi.
Törende Vali Enver Salihoğlu, bu hizmetin Tekirdağ’a kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. İl Müftü Vekili Hızır Yağcı tarafından edilen duanın ardından ambulansların dağıtımı sürücülere Vali Salihoğlu tarafından teslim edildi.