405 ton şarap ele geçti

Edirne Keşan İlçesi'nde jandarma ekiplerinin yaptığı operasyonda piyasa değeri 3 milyon lira olan 405 ton şarap ele geçirildi.

GÜNDEM 12.04.2016 00:43:00 0
405 ton şarap ele geçti

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, emniyet ve asayiş ile kamu düzenin korunması kapsamında; Edirne'nin Keşan, İpsala ve Enez İlçelerinde eş zamanlı 'Huzur Operasyonu' düzenledi. Operasyon kapsamında, Keşan'ın Yenimuhacir Beldesinde, alkollü içecek üretim belgesi ve işyeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmayan bir iş yerinde piyasa değeri yaklaşık 3 milyon lira olan 405 ton şarap, İpsala'ya bağlı Turpçular Köyündeki bir işletmede ise 12 şişe sahte rakı ele geçirildi.

FUHUŞ BASKINI
Aynı operasyon kapsamında, Enez'in Gülçavuş köyünde bulunan bir site içerisinde 2 yabancı uyruklu kadını fuhuşa teşvik ettikleri ve fuhuşa aracılık yaptıkları tespit edilen 2 şüpheli yakalandı. Şüpheliler tutuklanırken, yabancı uyruklu kadınlar ise sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresine teslim edildi. Ayrıca; 3 ilçe genelindeki operasyonlar kapsamında yapılan kontrollerde adli makamlarca çeşitli suçlardan aranan toplam 7 şüpheli yakalandı.