1911 beklemeye geçti

1911 Çerkezköyspor 2015-2016 futbol sezonunda Süper Amatör Lig'deki son maçını deplasmanda Aşağı Sevindiklispor ile oynadı. Mücadeleyi 1911 Çerkezköyspor 5-0 kazanmasını bildi. Son haftayı BAY ge

SPOR 12.04.2016 00:22:00 0
1911 beklemeye geçti

ÇERKEZKÖY TEMSİLCİSİ GOLÜ ERKEN BULDU

Tekirdağ Süper Amatör Lig’in 25.hafta karşılaşmasında 1911 Çerkezköyspor deplasmanda Aşağı Sevindiklispor ile karşı karşıya geldi. Rakip takımın cezalı olması sebebiyle müsabaka Marmaraereğlisi stadında oynandı. Karşılaşmaya Aşağı Sevindiklispor “Hilmi, Eray, Melih, Güray, Ozan, Ali, Soner, Hüseyin, Onur, Bilal ve Serdar” ilk on biri ile başlarken; 1911 Çerkezköyspor ise “Sedat, İsmail, Emre, Hayrettin, Oğuz, Tezcan, Göksel, Selçuk, Metin, Hakan ve Deniz” kadrosuyla sahaya çıktı. Karşılaşmaya 1911 Çerkezköyspor takımı başladı. Mücadelenin henüz 4. dakikasında Tezcan aldığı topla ceza alanına girmek isterken rakip defans oyuncusu tarafından yere düşürüldü. Maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanmak için topun başına geçen Deniz, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu ve 1911 Çerkezköyspor maçın başında 1-0 öne geçti.

1911 ATAKLARINI SIKLAŞTIRDI

Maçın 6. dakikasında hakeme itirazda bulunan Bilal sarı kart gördü. Karşılaşmanın ilk dakikalarında baskılı bir oyun sergileyen 1911 Çerkezköyspor Deniz ile net bir fırsattan yararlanamadı. Rakipten topu kapan Tezcan, topu Deniz’e kazandırdı. Defans hattını bir bir geçen Deniz, kaleciyle karşı karşıya kalınca topu kalecinin üzerinden aşırtmak istedi. Rakip defans gole giden topu son anda çizgi üstünde uzaklaştırdı. 23. dakikada Hayrettin’in kullandığı korner atışına iyi yükselen Hakan’ı kafa vuruşu az farkla auta çıktı. 27.dakikada sağ kanatta topla buluşan Göksel, taç çizgisine yakın alandan hızla rakip alana girdi. Göksel’in sağ çaprazdan yaptığı ortaya yükselen Deniz topa dokunamazken, arka alanda müsait pozisyonda olan Hakan topla buluştu. Gelen topu iyi takip eden Hakan’ın sert şutu ikinci kez filelerle buluştu. (2-0)

 

 

KARTLAR HAVADA UÇUŞTU

Rakibi karşısında etkili bir oyun sergileyen 1911 Çerkezköyspor yakaladığı birçok net gol pozisyonundan yararlanamadı. İlk yarı 1911 Çerkezköyspor’un 2-0’lık üstünlüğü ile sona erdi. Maçın 60. dakikasında kendisine gönderilen pası iyi kontrol eden Metin, rakiplerini geçerek kaleciyle karşı karşıya kaldı. Topu kalecinin üzerinden aşırtmak isteyen Metin, topu auta gönderdi. 63. dakika da sol çaprazdan ceza alanına girmek isteyen Metin, Eray tarafından faulle durduruldu. Pozisyona yakın olan orta hakem Eray’ı sarı kart ile cezalandırdı. Tezcan’ın kullandığı frikik kalecinin bakışları arasında direkte patlarken, dönen topu defans oyuncuları kornere attı. 65. dakikada Deniz’in yerine Gökay oyuna dahil oldu. 67. Dakikada Ali Can, Hakan’a yaptığı faul sonrasında ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyundan çıkarıldı. Bu dakikadan sonra Aşağı Sevindiklisporlu oyuncular hakeme serzenişte bulundu. Yedek kulübesindeki bir yönetici de hakem tarafından saha dışına gönderildi. 72. dakikada hakeme itirazda bulunan Ozan sarı kart gördü.

HAKEM MAÇI TATİL ETMEK İSTEDİ

Maçın devamında Hakan’ın pasında topla buluşan Göksel, rakiplerini tek tek geçerek şık bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu. (3-0) Bu golün ardından rakip kaleci orta hakeme küfür edince direk kırmızı kart görerek oyun dışına gönderildi. Sonrasında 1911 Çerkezköyspor değişikliğe gitti. Metin’in yerine Emrah Çilingir oyuna girdi. Aşağı Sevindiklispor hocası oyuncularına bağırarak oyunu rölantiye almalarını ve mücadele etmemelerini istedi. Hocalarının sözünü dinleyen rakip takım oyuncuları gelen toplara müdahale etmezken, birkaç futbolcu da orta alanda oturarak hakeme tepki gösterdi. Bu dakikalarda 1911 Çerkezköyspor da kendi sahasında kısa pas yapmaya başladı. Yaklaşık 10 dakika oyun bu şekilde devam etti. Maçın hakemi oyunu durdurarak böyle devam edilmesi halinde maçı tatil edeceğini kaydetti. Futbolcular hakem ve Aşağı Sevindiklispor hocası ile görüşüp oyunun devam etmesi yönünde ricada bulundu.

HAKEMDEN ÖZÜR DİLEDİ

Maçın kalan dakikalarında Aşağı Sevindiklisporlu oyuncular saha içinde yürürcesine oyuna devam etti. Ev sahibi takımın hocası 1911 Çerkezköysporlu oyunculara “Mücadeleye devam edin ve gol atın. Ne bekliyorsunuz” diye bağırdı. Topla buluşan Göksel, rakip alan sağ çaprazdan topu filelerle buluşturdu. Bu pozisyondan bir dakika sonra da Hakan yine aynı noktadan topu ağlarla buluşturarak skoru 5-0’a taşıdı. Maçın sona ermesinin ardından kırmızı kartla oyundan atılan kaleci orta hakemin yanına giderek küfür ettiği için özür diledi. Ligin son haftasını BAY geçecek olan 1911 Çerkezköyspor Çorlu Kültürspor ile Çorlu Gençlerbirliğispor arasında oynanacak maçın sonucunu bekleyecek. Karşılaşmanın beraberlikle bitmesi halinde 1911 Çerkezköyspor şampiyon olacak.

Haber / Ahmet KARDEŞ