Korelilerden, Kore gazisine ziyaret

Mimar Sinan'ın yaptığı eserleri görmek için Tekirdağ'a gelen gazeteci, televizyoncu ve akademisyenlerden oluşan Koreli grup, Tekirdağ'da Kore Gazisi Ahmet Vulkan ile bir araya geldi.

GÜNDEM 10.04.2016 21:27:00 0
Korelilerden, Kore gazisine ziyaret

Tekirdağ Hal binasında uygulanan Hayal Adası projesi kapsamında yapılan atölyeleri gezen Koreli grup, burada bulunan Tekirdağ Muharip Gaziler Derneği’ni de ziyaret ettiler ve Kore Savaşında görev yapmış Ahmet Vulkan ve diğer gazilerle sohbet ettiler.

Burada Vulkan, savaş ile ilgili anılarını da dile getirdi. 1953 yılında 18 katlı bir Amerikan gemisi ile Kore’ye bir ayda vardıklarını anlatan Ahmet Vulkan, savaşa Korelilere yardım etmek için gönüllü gittiğini söyledi. Faklı cephelerde görev yapan Kore Gazisi Ahmet Vulkan savaş ile ilgili hatıralarını anlatırken zaman zaman gözleri doldu.
Koreli grup,Trakya Kalkınma Ajansı ve İstanbul Kalkınma Ajansı işbirliğiyle alternatif turizm rotaları oluşturmak üzere yürütülen çalışmalar kapsamında Güney Kore’den gelen gazeteci heyetine İstanbul’dan Trakya’ya Mimar Sinan eserleri tanıtıldı.
DÜNYANIN 7 HARİKASINDAN BİRİ
Bir hafta süren tanıtım gezisi İstanbul programıyla başladı. İstanbul’daki Mimar Sinan eserlerinin tanıtımı sonrası heyet Trakya’ya geldi. 3 gün süren Trakya programı süresince heyete, başta Edirne olmak üzere Mimar Sinan’ın eserleri ve Bölgenin tarihi ve kültürel değerleri tanıtıldı. Güney Koreli gazeteciler, Edirne programı çerçevesinde Edirne Belediyesi organizasyonuyla Kırkpınar Yağlı Güreşleri gösterisini de izleme fırsatı buldu.
Güney Koreli grup, Mimar Sinan’ın başyapıtı Selimiye Camii’nin “Dünyanın Yedi Harikası”ndan biri olması gerektiğini ifade ettiler ve bunun için çalışmalara başlanmasını önerdiler. Mimar Sinan özelinde geliştirilebilecek alternatif bir tarih ve kültür rotasının Güney Kore’deki tanıtımı için çalışmalar yapacaklarını belirtiler.
Trakya’daki Mimar Sinan eserlerinin yanı sıra bölgenin diğer tarihi, kültürel ve gastronomi değerlerini yakından tanıma fırsatı bulan Güney Koreli grup Kapadokya’ya gitmek üzere Bölgeden ayrıldı.