42 dakika 18 saniye konuşunca...

Kapaklı'nın Karaağaç Mahallesinden geçen ve fabrikaların bıraktığı kimyasal ve evsel atıklar nedeniyle simsiyah akan, çevresine ağır kokular yayan Karaağaç Deresi'nin ıslah edilmesini sağlayacak olan K

GÜNDEM 8.04.2016 03:02:00 0
42 dakika 18 saniye konuşunca...

ŞAKAYLA KARIŞIK ELEŞTİRDİ
Katıldığı birçok törende yaptığı uzun konuşmalarla dikkat çeken Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, bu törendeki konuşması ise 42 dakika 18 saniye sürdü. Mandalının konuşma süresini tutan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Şimdi ben 85 dakika konuşacağım. Ama herkes gölgeye geçecek, sen güneşin altında bekleyeceksin” diyerek Mandalı'ya şakayla karışık eleştirdi.
KARAAĞAÇ KASIM'DA PİS KOKUDAN KURTULACAK
Törene ise, CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Gürcün, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri, siyasi ve sivil toplum kuruluşu üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 

 

KASIM AYINDA AÇILICAK
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşmalara geçildi. Kolektör Hattı’nın ihalesini 29 Aralık 2015’te yapıldığını ve 8 Şubat’ta sözleşme imzalandıktan sonra 17 Şubat’ta yer teslimi yapıldığını belirten TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, "Projenin toplam maliyeti KDV hariç 5 milyon 137 bin 834 lira’dır. İnşallah Kasım ayına kadar çalışmaların tamamlanmasını hedefliyoruz. Proje ile ilçe merkezi ve Karaağaç’ta açıktan dereye akan kanalizasyon hatları toplanacak ve Çerkezköy’de yapımı devam eden Arıtma Tesisi’ne bağlanacak.Kolektör Hattı yapım çalışmaları arıtma tesisinin oradan başlayacak. İşin 600 metrelik kısmı bitti. Bu rakam projenin yüzde 8’ine tekabül ediyor. Toplamda 7 bin 650 metre kolektör hattı yapılacak. Ayrıca 1 adet de betonarme köprü yapılacak. Müteahhit firma kolektör hattını yaparken, bir yandan da imar planlarında yer alan yolları da açacak. Proje sayesinde Karaağaç Deresi’nden gelen pis koku sona erecek. Bunun dışında Kapaklı’da 4 adet içme suyu kuyusu açtık ve 2 tane daha açacağız. Atatürk Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi ve Pınarça Mahallesi’ndeki kanalizasyon hattı sıkıntılarını da gidereceğiz” dedi.
KAPALI SPOR SALONU YAPILMALI
Ardından kürsüye çıkan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’tan isteklerini sıraladı.Mandalı, "Karaağaç-Yanıkağıl arasındaki köprü genişletilmeli. Yanıkağıl-Uzunhacı arasındaki yol kısaltılmalı. Karaağaç’a bir kapalı spor salonu ve futbol sahası yapılmalı. Karaağaç halkı bir de taziye yeri istiyor. Şehitlerimizin mezarlarındaki eksiklikler de giderilmeli. Bunların dışında nasıl ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uçuk projeleri varsa, bizim de var. Süleyman Demirel Parkı’ndan Kazak Gölü’ne kadar bir kanal yapılmasını istiyoruz. Bizim birçok projemiz var. Büyükşehir’e projeleri ilk biz veriyoruz ama en son izim projelerimize sıra geliyor. Bu projelerin yüzde 80’i senin. Bunları sen yapacaksın” diyerek Albayrak'a seslendi.
BÜTÇEN İYİ Mİ?
Kapaklı’nın en büyük projesinin Meydan Projesi olduğunu belirten Mandalı, “Bu projenin içinde meydan düzenlemesinin yanı sıra hamam ve cami projesi de var. Meydandaki eski caminin kapasitesi 3 bine çıkacak. Dolayısıyla İlçe Müftülüğümüz de bu projeyi bekliyor” dedi. Albayrak’a “Bütçen iyi mi?” diye soran Mandalı, “Bu hükümetin Saray yolunu yapacağı yok. Gel seninle Başbakan Davutoğlu’na bir mektup yazalım ve o yolu da biz yapalım” teklifinde bulundu.
 

 

GÜNEŞİN ALTINDA BEKLEYECEKSİN
Mandalı'nın konuşması 42 dakika 18 saniye sürdü. Ardından da kürsüye Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak çıktı. Mandalı'nın konuştuğu süreyi dile getiren Albayrak, "Şimdi ben 85 dakika konuşacağım. Ama herkes gölgeye geçecek, sen güneşin altında bekleyeceksin” diyerek şakayla karışık Mandalı'yı uzun konuşması nedeniyle eleştirdi. Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şaka bir yana Belediye Başkanınız ile gurur duymalısınız. Onun gününün her saati Kapaklı’yı yaşayarak geçiyor” dedi. Seçimlerden sonra bir sabah kimseye haber vermeden Karaağaç’a geldiğini ve derelerdeki rezaleti gördüğünü söyleyen Albayrak, “Bu bizim ayıbımızdır dedim ve sorunun en kısa sürede çözümü için talimat verdim. Çok şükür bugün sorunun çözümünün temelini atıyoruz.
HİZMETİN SİYASETİ OLMAZ
Hizmetin siyaseti olmaz. Seçileli tam 2 yıl oldu. Önümüzde 36 ay var. Bu sürede herhangi bir seçim yok. Tek işimiz hizmet etmek olacak. Birileri yerel seçim çalışmalarını bıraksın. Hizmet için uğraşsın. 36 ay sonunda halkımız yaptıklarımızı görecek ve bir kez daha 12-0 diyecektir.
ŞEHİT HABERİ ALMAK İSTEMİYORUZ
Programdaki son konuşmayı CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak yaptı. Üç aylarda şehit haberi almak istemediklerini belirten Öztrak, “Bugün burada toplamda 21 milyonluk bir projenin temelini atıyoruz. Proje kapsamında bugüne kadar 15 milyon harcandı. 6 milyon daha harcanacak. Kasım ayı sonunda da Karaağaç güzel bir kanalizasyon sistemine kavuşmuş olacak. Ama yetmez. Nüfusu her yıl yüzde 10 artan bir şehre, hizmetlerin de her yıl yüzde 10 artarak gelmesi gerekmektedir."dedi.
Konuşmaların ardından ilk olarak yapılan okunan dua sonrası Karaağaç Kolektör Hattı’nın temeli atıldı. Daha sonra da yapımı tamamlanan 13 yol hizmete açıldı.
Haber / Ahmet KARDEŞ