Atatürk'ün sözleri camlara işlendi

Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'nde, Fehmi Mutlu Ortaokulu'nda cam-seramik sanatçısı Serpil Özcengiz tarafından 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin katılımıyla iz bırakma projesi gerçe

GÜNDEM 6.04.2016 01:54:00 0
Atatürk

Fehmi Mutlu Ortaokulu’nun kütüphanesinde Görsel Sanatlar öğretmeni Sabriye Meltem’in organizasyonu ile gerçekleştirilen iz bırakma projesinde, cam-seramik sanatçısı Serpil Özcengiz’in gözetiminde iki gün boyunca öğrenci ve öğretmenler tarafından boyanan camların üzerine Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleri ve portresi boyandı. Serpil Özcengiz, “Fırınlama işleminin tamamlanmasından sonra, panolar okul idaresinin belirlemiş olduğu duvara monte edilecek. Cam panonun, kenar çerçevesinin üzerinde, emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerin isim ve soyadları yazılarak, okullarında bir iz bırakacaklar” dedi.

Fehmi Mutlu Ortaokulu Görsel Sanatlar öğretmeni Sabriye Meltem’de çalışma ile ilgili olarak şunları söyledi: “Organizasyonu okul idaresinin izni ve desteğiyle yaptık. Cam boyama etkinliğinden öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz büyük keyif aldılar. Okulumuza böylesine anlamlı bir panonun kazandırılmasından çok mutlu olduk”