Önce özgürlüğü, sonra canı gitti

Saray'da 42 yaşındaki Ömer Özer, iddiaya göre, eğlenmek için gittiği eğlence mekanında, hesap yüzünden çıkan tartışmada yediği dayağın ardından gittiği evinde sabah yatağında ölü

GÜNDEM 4.04.2016 11:12:00 0
Önce özgürlüğü, sonra canı gitti

Olay, ilçedeki bir eğlence mekanında meydana geldi. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesindeki bir fabrikada işçi olarak çalışan Ömer Özer, geçtiğimiz Cumartesi gecesi yalnız başına bir mekanda işçi içip, eğlendi. Gecenin sonunda gelen hesaba parası yetişmeyen Özer ile, iddiaya göre çalışanlar arasında tartışma çıktı ve çalışanlar Ömer Özer'i dövdü. Bu sırada ise Özer, cebindeki çakıyı çıkartarak garsonlardan Hüseyin B.'yi bacağından bıçaklayarak hafif yaraladı.

ENİŞTESİNDEN PARA İSTEDİ
İddiaya göre, mekan çalışanları Hüseyin B.'nin yaralanması üzerine Ömer Özer'den kan parası adı altında 16 bin lira para istedi. Bunun üzerine parayı ödeyeceğini belirten Ömer Özer ise, oğlu O. Özer ve eniştesi Birol B.'yi arayarak durumu anlattı ve para istedi. Mekana O. Özer ile birlikte gelen Birol B., 11 bin lira parayı getirdi. Geri kalan 5 bin lira için de Ömer Özer'e 5 bin lira senet imzalatıldı.
HASTANEYE GÖNDERMEDİLER
Bu sırada ise Ömer Özer, kendisini iyi hissetmediğini belirterek hastaneye gitmek istedi. Ancak iddiaya göre mekandakiler buna izin vermedi. Ardından da mekan çalışanlarının gözetiminde Ömer Özer, oğlu ve eniştesi evlerine gitti. Eve gider gitmez Ömer Özer yatarken, sabah odaya giren O. Özer, babasının nefes almadığını fark edince hemen sağlık ekiplerine ve jandarmaya haber verdi. Gelen sağlık ekipleri ise Özer'in hayatını kaybettiğini belirledi. Ömer Özer'in cesedi kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Ailenin yaşananları jandarmaya anlatması üzerine, eğlence mekanında olay sırasında bulunduğu belirtilen Gökhan P., Umut A., Serdar P., Ökkeş D., Erkut D., Mert M. ve Hüseyin B. ekiplerce gözaltına alındı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
KAPATIN UYARISI
Aynı eğlence mekanında geçen yıl da iki grup arasında silahlı çatışma çıkmış, olayda 1 kişi ölürken, 1 kişide ağır yaralanmıştı. Jandarma ise tuttuğu tutanakları Saray Belediyesine bildirmiş, belediye ise eğlence mekanının yerinin kapatılması için Saray Kaymakamlığına yazı gönderdiği iddia edildi.