Anne-baba ve anneanne vahşeti

Türkiye, Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'nde 7 aylık doğan 1 günlük bebeğin Ergene Nehri'ne atıldığı vahşeti konuşuyor. Olayla ilgili gözaltına alınan bebeğin annesi E.D., babası İ.

GÜNDEM 31.03.2016 01:49:00 0
Anne-baba ve anneanne vahşeti

Vahşet, Lüleburgaz'da oturan 17 yaşındaki E.D.'nin rahatsızlanması sonucu Devlet Hastanesi’ne gitmesiyle ortaya çıktı. Doktorlar tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından E.D.'nin rahatsızlığının doğum yapmasından kaynaklandığı belirlendi. Hastane yönetimi ise durumu polise bildirdi. Konuyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında E.D., evinde 7 aylık hamileyken doğum yaptığını ve bebeğini 1 günlükken sevgilisi olan İ.Y.’nin Ergene Nehri’ne attığını itiraf etti.

NEHRE NASIL ATTIĞINI ANLATTI
İtirafın ardından İ.Y., polis tarafından gözaltına alındı.Sorgusunda İ.Y. bebeği ilçe merkezine 15 kilometre mesafedeki Alacaoğlu Köyü yakınlarından geçen Ergene Nehri’ne attığını söyledi. Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla bebeği attığı yeri gösteren İ.Y.’nin ifadesinde "Bebek evde dünyaya geldikten sonra araçla buraya getirip poşete sardım ve nehre attım. Nereye gittiğini bilmiyorum" dediği öğrenildi.
DOĞUMA ANNESİ YARDIM ETTİ İDDİASI
Olayla ilgili soruşturmayı derinleştiren polis, E.D. ile annesi G.D.’yi de gözaltına aldı. Kızının evde doğum yapmasına yardımcı olduğu ve bebeğin nehre atılmasından haberdar olduğu öne sürülen anne G.D. ile E.D. ve İ.Y.,ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden İ.Y., ‘kasten öldürme’, anne ve kızı ise ‘yardımcı olmakla’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
NEHİRDE ARAMA YAPILAMIYOR
Bir günlük bebeğin atıldığı öne sürülen Ergene Nehri’nin Alacaoğlu Köyü mevkiinden geçen bölümlerinde Kırklareli AFAD ekiplerince yapılan arama çalışmalarında bir sonuç alınamadı.Suyun altında arama yapılması için çağrılan Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Deniz Şubesi Sualtı Grubu dalgıç polis ekibi de, simsiyah akan ve kansere yol açan aralarında siyanüründe bulunduğu yoğun kirlilik nedeniyle su altına dalış yapamadı. Arama çalışmaları Kırklareli AFAD ekiplerince su üzerinden zodyak botlarla sürdürülüyor.
CESEDİ 18 GÜN SONRA BULUNMUŞTU
Edirne’nin Uzunköprü İlçesi’nde geçen Şubat ayında Ergene Nehri’ne atlayarak kaybolan ve dalgıçların kirlilik nedeniyle suya giremediği 17 yaşındaki Doğuş Tavukçu'nun cesedi, 18 gün sonra 35 uzakta bulunmuştu.