Türkiye'yi Ortadoğu yaptılar

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, yaşanan terör olaylarına değindi ve iktidarı eleştirdi.

GÜNDEM 29.03.2016 00:44:00 0
Türkiye

Çerkezköy'de çeşitli ziyaretlerde bulunan Yüceer, ülke gündemiyle ilgili açıklamalar yaptı. Ankara ve İstanbul'da yaşanan hain saldırılarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yüceer, "Allah bir daha böyle bir acıyı ülkemize yaşatmasın. Gerçekten çok acı bir olay. İnsanlar haklı olarak korkuyor. Anneler babalar çocuklarını dışarı çıkarmak istemiyorlar. İnşallah bu tür olaylar ülkemizde bir daha yaşanmaz” dedi.

Canlı bomba saldırılarının bu zaman kadar Türkiye’de görülmediğine dikkat çeken Yüceer, “Canlı bomba saldırılarını sürekli Ortadoğu’da görüyorduk. İktidar ne diyordu? Biz Ortadoğu’ya ağabeylik yapacağız. Yapa yapa Türkiye’yi Ortadoğu yaptılar. Biz gelecek vadeden ve insanlara umut veren bir ülkeydik. Ülkem adına çok üzülüyorum. Bugün, vatandaşlar Devlete olan güvenini yitirmiş durumda. Bunların düzelmesi için hükümetin yanlış politikalarından vazgeçmesi gerekiyor” dedi.
ALLAH BELASINI VERSİN
Karaman'da yaşanan cinsel istismar olayıyla ilgili de konuşan Yüceer, "Geçtiğimiz günlerde Karaman’da çok iğrenç bir olay yaşandı. Bu sadece Karaman’da değil, ülkemizin birçok noktasında yaşanan bir olaydı. Bu kapsamda cinsel istismarla ilgili mecliste bir komisyon kurulmasını önerdik. Daha doğrusu MHP ve HDP önerdi biz de destek verdik. Fakat iktidar buna bile hayır dedi. Bu durumun siyaseti mi olur? Bu iğrençliği yapan kim olursa olsun Allah belasını versin. Bunu yapan insan olamaz. Bize insanlık lazım. Çok şükür ki uzun ısrarlarımız sonucu komisyonu kurdurduk” dedi.
Haber / Ahmet KARDEŞ