Çorlu Üniversitesi'nin kurulmasını tartıştılar

Çorlulular Ortak Akıl Platformu'nun bilim insanlarını buluşturan Mart ayı toplantısı Çorlu Belediyesi Encümen Salonu'nda yapıldı. Toplantıda, Çorlu Üniversitesi kurulması çalışmalar

GÜNDEM 29.03.2016 00:24:00 0
Çorlu Üniversitesi

Toplantıya, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ile çok sayıda öğretim üyesi katıldı. Belediye Başkanı Baysan, toplantıda çevre sorunlarıyla ilgili bilgi vererek Ergene'nin Ulaş Mahallesi’nde kurulmak istenen termik santralin neden olacağı zararları anlattı. Baysan, bir yandan mevcut kirliliğin etkilerini azaltma çalışmaları sürdürülürken bir yandan yeni bir kirlilik nedeni oluşturulmasını istemediklerini vurguladı. Başkan Baysan, çevre kirliliğine neden olacak girişimlere karşı bölge halkıyla birlikte mücadele verildiğini belirtti.
Toplantıda yıllardır sözü edilen ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimiyle bir ön fizibilite raporu da hazırlanmış olan Çorlu Üniversitesi kurulması projesi kapsamlı olarak ele alındı.Raporu hazırlayan bilim insanı, Çorlu Mühendislik Fakültesi önceki dönem dekanı Prof. Dr. Özer Göktepe, İleri Teknoloji Üniversitesi fikrinin gerçekleştirilmesi yolunda yapılan çalışmaları anlattı. Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer de bu konuda sürdürdükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Dekan Tecer, konunun bakanlığın ve YÖK’ün gündemine girmesi durumunda gerekli olacak dosyanın hazırlanması sürecinde olduklarını bildirdi. Prof. Dr. Halim Orta da geçmişte Çorlu Üniversitesi kurulması amacına yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi, bunun için doğru yer seçiminin önemini vurguladı ve kadro oluşturmanın güçlüğüne dikkat çekti. Prof. Dr. Osman Özdemir de kadro için atılması gereken adımlara dikkat çekti ve “Düşüncelerimizdeki üniversite için dalların ve öğretim üyelerinin belirlenmesi son derece önemli” dedi.Prof. Dr. Doğan Kantarcı, üniversite için Seymen merasının en uygun alan olabileceğine işaret etti.Ünal Azaklıoğulları, öğretim üyesi sağlanması konusunda İstanbul’un önemli bir kaynak olacağını ve ulaşım sorunun da ele alınmasının gerekliliğini vurguladı.Prof. Dr. İlhan Erhan ise, “Bütün bu görüşler gösteriyor ki, Çorlu Üniversitesi, uygulama aşamasına geçilmekte geç kalınmış düşünce. Çorlulular olarak bu konuda ısrarcı olmalıyız” dedi.
İHTİYAÇTAN DOĞMAKTADIR
Söz alan katılımcıların görüşlerini değerlendiren ÇOAP Dönem Sözcüsü ve oturum başkanı Ayhan Fırıldak, Çorlu Üniversitesi kurulması isteğinin “bizim de bir üniversitemiz olsun” hevesinden kaynaklanmadığını vurgulayarak, “Çorlu’da üniversite kurulması isteği bir ihtiyaçtan doğmaktadır. Siyasetçilerimizin bu talebi doğru değerlendirmeleri gerekir. Çorlulular olarak bütün kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla bu konuda daha güçlü ses vermeliyiz” dedi. Toplantıda Çorlu Üniversitesi için üniversitenin, belediyenin, Ticaret ve Sanayi Odası’nın ve sivil toplum kuruluşlarının güç birliği yaparak ortak hareket etmelerinin sağlanması fikri benimsendi.
Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan da üniversite konusunda bölge milletvekillerine gerekli girişimleri yaptıklarını dile getirdi.