Ambulans filosu

Sağlık Bakanlığı tarafından satın alınan tam donanımlı 102 ambulans, Edirne'de düzenlenen teslim töreninin ardından aralarında Tekirdağ ve Kırklareli'nin de olduğu 17 ile gönderildi. Ambulanslardan 7's

GÜNDEM 28.03.2016 00:57:00 0
Ambulans filosu

Ankara'dan Edirne'ye getirilen 102 ambulansın teslimi için Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin yapıldığı Edirne'deki Saraiyiçi alanında tören düzenlendi. Törene, Sağlık Bakanı Mehmet Müeezinoğlu, Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç  AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel,Ayşe Doğan, Metin Akgün, daire müdürleri,  Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'nden gelen sağlıkçılar, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

PLATFORMU GÖREVLİLER TUTTU

Sarayiçi'ne girişler polis ekiplerince sıkı denetim altına alındı. Giren araç ve kişiler tek tek arandı. Alana makam aracıyla gelen Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, meydanda toplanan kalabalığı selamlayıp protokol için kurulan çadıra geçti. Hafif yağmur altında başlayan tören şiddetli rüzgar nedeniyle kurulan sahnenin düşmemesi için görevliler arkasına geçerek tutmaya çalıştı.

 

 

TRAKYA BALKANLARIN MERKEZİ OLACAK

Trakya'nın sağlık turizmi konusunda Balkanlar'ın merkezi olacağını ifade eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "İstiyoruz ki Trakya'yı sağlık turizminde Balkanların sağlık turizmi merkezi yapalım. Bu anlamda güçlü bir sağlık hizmet sunumu kapasitesi olan bir bölgeyiz. Özellikle Edirne Trakya Üniversitemizin dinamikleri, Trakya Üniversitemizin bin yatak kapasiteli hastanemizin restorasyonu 400 yatak kapasiteli Edirne Devlet Hastanemizin dinamikleri. Yine Tekirdağ'da Üniversite hastanesi bitti, açılış aşamasında. Kırklareli merkezde devlet hastanesi inşaatı hızla sürüyor. Bu da bu yıl için hizmete girmesi planlanıyor. Lüleburgaz da yine ihale süreçlerini yaptığımız hastanemiz var. Dolayısıyla Trakya'nın sağlık hizmetleri sunacak fiziki bir mekan altyapısı oluştu. Bu yıl bunların eksik olan kısımları da büyük oranda tamamlanmış olacak."

 

 

17 ŞEHRE 102 AMBULANS GÖNDERİLDİ

Konuşmaların ardından 7'si Edirne'ye olmak üzere Tekirdağ ve Kırklareli'nin yanı sıra Çankırı, Bolu, Bilecik, Balıkesir, Ankara, Aksaray, Afyonkarahisar, Çorum, Düzce, Eskişehir, Kocaeli, Kırşehir, Yalova ve Sakarya'ya gönderilecek olan 102 ambulansın anahtarları bu kentlerden gelen görevlilere teslim edildi. Teslim törenin ardından ambulanslar sirenlerini çalarak yola çıktı.