Termik Santrale 'hayır' eylemi

Ergene'nin Ulaş Mahallesi'ne yapılması planlanan Kömürlü Termik Santral, ilçe halkını ayağa kaldırdı. 'Termik Santrale Hayır' sloganı altında toplanan yaklaşık 3 bin kişi, ilçelerinde santral isteme

GÜNDEM 28.03.2016 00:53:00 0
Termik Santrale

 

Özel bir firma tarafından kömürlü termik santral yapılması için başlattığı çalışma protesto edildi. Ergene Belediyesi önündeki protesto eylemine CHP Tekirdağ Milletvekilleri Emre Köprülü, Candan Yüceer, Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan,Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, çevre il ve ilçe belediye başkanları ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

 

 

JANDARMA ENGELLEDİ
Burada kalabalık, ‘Termik Santral İstemiyoruz. Yaşamak hakkımız’ sloganları atarak yürüyüş düzenledi. Ancak Ergene ilçe Jandarma Komutanlığı ekipleri geniş güvenlik önlemleri alarak grubun özel firmanın sahip olduğu 1 kilometre uzaklıktaki fabrikasına ilerlemesini engelledi.
Belediye önünde toplanan kalabalığa seslenen Ergene Belediye Başkanı  Rasim Yüksel, termik santralinin insana, tarıma çok zarar verdiğini belirterek, “Zonguldak’a gittik gördük, kömüre dayalı termik santrallerin insan sağlığını, tarımı ne kadar etkilediğini orada muhtar arkadaşlarımızla, basınımızla birlikte gördük. Kesinlikle bu şehre santral yapımına ‘dur demek’ zorundayız. Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, Çevre Platformu başkanları, yöneticileri, sendika başkanlarımız burada. Burada halka rağmen, sizlere rağmen hiçbir şey olmaz, olmayacak. Bu mücadelemizi sizlerle birlikte omuz omuza, sonuna kadar vekillerimizle, başkanlarımızla yapacağız."dedi.
Kalabalık konuşmaların ardından olaysız şekilde dağıldı.