Keşkek gününde bir araya geldiler

Çerkezköy'de, Tekirdağ Amasyalılar Sosyal Yardımlaşma Kültür ve Dayanışma Derneği, geleneksel keşkek günü düzenledi.

GÜNDEM 28.03.2016 00:45:00 0
Keşkek gününde bir araya geldiler

Keşkek gününe CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve eşi Kamil Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Enver Bayram ve dernek üyeleri katıldı.  Bu yıl dernek olarak keşkek gününün ikincisini düzenlediklerini belirten Dernek Başkanı Ali Çelik, "Keşkek herkesin de bildiği gibi Amasya’ya özgü bir yemektir."dedi ve katılımcılara teşekkür etti.

Bacaları burada tüttüğü ve çorbaları burada kaynadığı için Tekirdağlı olduklarını belirten
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka ise. "Fakat dedelerimizin bacasının tüttüğü, çorbasının kaynadığı yeri yani Amasya’yı da unutacak değiliz. Bu tür etkinliklerle gelenek ve göreneklerimizi yaşatacağız. Bildiğiniz gibi Amasyalılar gittikleri yeri güzelleştirirler.” dedi.
3 EVDEN 1’İNDE KANSER HASTASI VAR
CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ise iki yıldır Amasyalılar Derneğinin her etkinliğinde yanlarında olmaya çalıştığını belirterek, “Bugüne kadar hiç kötü bir Amasyalıya denk gelmedim. İnşallah bu birlik ve beraberliğiniz hep devam eder. Elimden geldiğince maddi manevi yanınızda olmaya devam edeceğim” dedi. Bölgenin kirlilik anlamında ciddi sıkıntılar yaşadığına vurgu yapan Yüceer, “Biz sanayiye karşı değiliz. Ama sanayileşirken, toprağı kirletmemek lazım. Bölgemizde kanser vakaları çok arttı. Hemen her 3 evden 1’inde kanser hastası var. Üretim yapalım, ama denetimi de elden bırakmayalım” diye konuştu.
Konuşmaların ardından keşkek gününe katılanlara keşkek ikram edildi.
Haber / Ahmet KARDEŞ