Teröristin amcasını dövdüler

Ankara'da 13 Mart tarihinde Kızılay'da 36 kişinin yaşamını yitirdiği canlı bomba saldırısının planlayıcısı olduğu iddiasıyla aranan Vahit Ayçil'in Edirne'nin Keşan İlçesi'nde oturan amcası

GÜNDEM 25.03.2016 01:14:00 0
Teröristin amcasını dövdüler

Olay, Büyük Cami Mahallesi İsmet İnönü Caddesi üzerinde bulunan A.Ayçil'in işlettiği tatlıcıda meydana geldi. Kızılay'daki bombalı hain saldırının planlayıcısı olarak aranan Vahit Ayçil'in, Keşan’da oturan yakınlarından amcası 45 yaşındaki A.Ayçil’e ait işyerine gelen kimliği belirsiz bir kişi, tatlı yedikten sonra sandalyeyle işyerinin camını kırdı. Tepki göstermesi üzerine işyeri ve dışında bulunan yaklaşık 15 kişilik grup, A. Ayçil’e saldırdı. Polisin olaya kısa sürede müdahalesi sonucu hafif yaralanan A. Ayçil, polis aracına bindirilmek istendi. Ancak öfkeli kalabalık Ayçil'e vurmayı sürdürünce, polis Ayçil'i ekip aracına hızla bindirerek olay yerinden uzaklaştırdı ve Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. Olayın duyulması üzerine işyeri önünde toplanan kalabalık terör saldırılarını protesto ederek tepki gösterdi. Grup, polis tarafından güçlükle sakinleştirilerek, ekiplerce çekilen emniyet şeridi dışına çıkarıldı. Keşan İlçe Emniyet Müdürü Göksel Demiralp da olay yerine gelerek vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Bu sırada cadde üzerinde bulunan esnaf ise işyerlerine Türk bayrağı astı. 

KAYMAKAM İNCELEMEDE BULUNDU
Keşan Kaymakamı Nuri Özder, işyerinde inceleme yaptı. Olay yerine gelerek, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Göksel Demiralp’ten bilgi alan Kaymakam Nuri Özder, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Daha olay yeni oldu. İşyerine bir tepki var. Camları kırılmış, kıranları tespit edip gereği yapılacak. İşyeri şu an güvenlik nedeniyle kapalı tutulacak. İleri dönemde tekrar açılıp açılmayacağını değerlendireceğiz" dedi. Çevrede toplananlarla da konuşan Özder, kendilerinden sağduyulu olmalarını ve dağılmalarını istedi.  Polis, işyerine ve sahibi A. Ayçil’e saldıranların kimliğinin tespit edilerek yakalanması için görgü tanıklarının ifadelerine başvururken, çevredeki güvenlik kameralarının görüntüleri de incelemeye alındı.