Başkanlar muhtarlarla buluştu:Termik santral istemiyoruz

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, iki ilçenin mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Buluşmada ise Ergene'nin Ulaş Mahallesi'ne kurulması planlanan termik santral masaya yatÄ

GÜNDEM 23.03.2016 00:44:00 0
Başkanlar muhtarlarla buluştu:Termik santral istemiyoruz

ÇOCUKLARIMIZ DA YAŞASIN İSTİYORUZ
Kurulması planlanan termik santral hakkındaki konuşan Başkan Baysan, "Trakya 70'li yılların sonunda sanayi akımına uğradı. Zamanında belediyelerin müdahale edememeleri ve ettirilmemeleri neticesinde bugünlere geldik. Günümüzde de Marmaraereğlisi, Ulaş ve dünyada sadece 3 bölgede yer alan Longoz Ormanları'na sahip Kırklareli'nde termik santraller kurulmak istenerek Trakya topraklarının mahvolmasına ön ayak olunuyor. Yöremize katkısı olmayan sanayici bölgemize termik santral istemektedir. Tamamen firma karlılığı doğrultusunda çalışacak santral neticesinde topraklarımız, suyumuz kirletilecektir. Burada yakılacak Afrika'nın en ucuz kömürleriyle nefesimiz kesilecektir. Santralden çıkan gazlar, yağacak yağmurlarla beraber tarımsal ürünlerimizi ve tüm canlıların varlığını tehdit edecektir. Biz bu bölgede yaşadık, çocuklarımız da yaşayabilsin istiyoruz." dedi.
 

 

26 MARTTA EYLEM VAR
Baysan, sözlerini şöyle sürdürdü: Bu doğrultuda 26 Mart 2016 Cumartesi günü söz konusu termik santrale karşı Ulaş'ta miting yapılacak. Halkımızın yoğun katılımı önemlidir. Ulaş'tan tek vücut olarak çıkaracağımız ses, tüm Türkiye'ye ilgili mesajımızın etkili bir şekilde verilmesini sağlayacak ve karşılık bulacaktır."dedi.
BU ZEHRİ SOLUMAK İSTEMİYORUZ
Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ise, "Çatalağzı'nda faaliyet gösteren termik santralde yerinde yapılan gözlemlerde söz konusu santralin çevreye olumsuz etkilerine bizzat şahit olduk.Termik santral ekolojik dengeyi bozmakta, çevreyi denizi kirletmekte, insan sağlığını tehdit etmektedir. Aynı sorun burada da olacaktır. İzin verilen bir işletmenin ardından yenileri gelecektir. İkinci bir santralin Misinli'ye yapımı planlanmaktadır. Bu zehri solumak istemiyoruz. Hukuki müracaatımızı yaptık, Trakya halkının zehirlenmesine müsaade etmeyeceğiz" dedi.