Zirve tamamlandı

Trakya Savunma Havacılık ve Uzay Sistemleri Yan Sanayi Yerlileştirme Zirvesi Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük binasında yapıldı.

GÜNDEM 19.03.2016 00:15:00 0
Zirve tamamlandı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan zirveye, Tekirdağ Vali vekili Ahmet Büyükçelik, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ayşe Doğan, Metin Akgün, Savunma Sanayi Müsteşarlığı Sanayileşme Daire Başkanı Bilal Aktaş, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yener Yörük, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreter vekili Hüseyin Tuluğ Bayram, TUDEP Başkanı Murat Yetişgin, protokol üyeleri ve çok sayıda özel sektör temsilcisi katıldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tekirdağ Valiliği, Namık Kemal Üniversitesi, Zirve Bilim, NKÜ Teknopark, Eurasiatechnopark, Teknik Üretim ve İhracatı Destekleme Derneği, Tekirdağ, Çorlu ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odaları, SAHA İstanbul ve KOSGEB iş birliği ile düzenlenen zirve iki gün sürdü.Zirve'de,  Trakya'daki firmaların savunma, havacılık ve uzay gibi Ar-Ge ve teknoloji gerektiren üretim alanlarında daha fazla yer alması, bölgenin katma değeri yüksek teknolojik üretimle kalkınmasına destek sağlanması amaçlandı.Zirve'de katılımcılar, kurulan stantları ziyaret ederek kurum ve kuruluşların faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
SİLAHLARI İNCELEDİ
Etkinlik kapsamında Trakya Bölgesinde Savunma, Havacılık ve uzay sistemleri konusunda halen tedarikçi olan veya tedarikçi olma potansiyeli taşıyan firmalar ile savunma, havacılık ve uzay sanayi ile ilgili ana yüklenici firmalar bir araya geldi. Kurulan stantları gezen AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, buradaki silahları da inceledi.