Beyaz önlüklerini giydiler

Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi 2015-2016 Akademik yılına kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilere düzenlenen "8. Geleneksel Beyaz Önlük Giyme Töreni"nde beyaz önlükleri giydirildi.

GÜNDEM 16.03.2016 22:05:00 0
Beyaz önlüklerini giydiler

Rektörlük Konferans Salonu’ndan gerçekleştirilen beyaz önlük giyme törenine Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İhsan Soysal ve Prof. Dr. İsmail Yılmaz,  Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aziz Gül,  akademik birim yöneticileri, akademisyenler, öğrenciler ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından 2015 Lisans Yerleştirme Sınavında üniversitenin Tıp Fakültesi’ni birincilikle kazanan Elif Üner, fakülte öğrencileri adına konuşma gerçekleştirdi.  Üner, doktorluğa ilk adımı atmanın heyecanını yaşarken; bu mutlu anı paylaşanlara teşekkür etti.
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aziz Gül ise törende gerçekleştirdiği konuşmasında, “İçinde bulunduğumuz Tıp Bayramı Haftası nedeniyle hepinizin Tıp Bayramını kutluyorum. Tıbbiyeli olmak, heyecan ve gurur verici olmasının yanında bilgisizliğin ve hataların insan yaşamına mal olduğu bir meslek olma yönüyle de bazı zorlukları beraberinde getirmektedir. Akademik ve idari kadromuz olarak her zaman sizlerin yanında olup, iyi bir üniversite hayatı geçirmeniz ve her zaman daha iyi bir tıp eğitimi almanız için üzerimize düşeni en iyi şekilde yapma gayretinde olacağız” dedi.

 


Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan Soysal ise,, “Emsalleriniz arasından seçilerek geldiniz ve en önemlisi tıp ordusunun neferleri arasına katıldınız. Bize sağlık dağıtma yolunda değerli bilgilerle donatacak hocalarınız ile birlikte bu mutlu ana tanıklık ediyoruz” diyerek, tıp'ın diğer bilimlere öncü olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Soysal, “Beyaz gömlekleriniz sizin parlak geleceğinizi temsil ediyor. Rehberiniz bilgi olsun”  ifadelerini kullandı.
Açılış konuşmalarının ardından Tıp Fakültesi’ni kazanan diğer öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi. Beyaz önlük giydirme törenin ardından Tıp Fakültesi öğrencilerinin meslek yemin töreni gerçekleştirildi.