Özlük haklarımı geri istiyorum

AK Parti Çerkezköy Kadın Kolları üyeleri, 28 Şubat döneminde başörtülü olduğu için kendisine yapılan baskılar nedeniyle istifa eden ve 3 yıl önce tekrar mesleğe geri dönen Şehit Mustafa BaykuÅ?

GÜNDEM 8.03.2016 18:25:00 0
Özlük haklarımı geri istiyorum

Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu’nu ziyaret eden AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları  Başkanı Rüvayda Akbay ve yönetimi, sınıf öğretmeni Filiz Durmuş ile bir araya geldi. Akbay, AK Parti iktidarıyla başı kapalı olan öğretmenlerin rahatça çalışma imkanına kavuştuklarını söyledi.

İSTİFAYA ZORLANDIM
28 Şubat döneminde neler yaşadığını anlatan Filiz  Durmuş, “1996 yılında İstanbul Pendik Güzelyalı İlkokulunda göreve başladım.Başörtülü olduğum için ancak 1 yıl çalışabildim.Bu 1 yıl içerisinde başörtülü olmam sebebiyle disiplin cezaları ve uyarılar alarak istifaya zorlandım.Bir yıl sonrada bunlara dayanamadım istifa etmek zorunda kaldım.16 yıl aradan sonra tekrar mesleğime döndüm. Artık 28 Şubat sürecinde bittiğini düşünüyorum. Kadınlar olarak güçlü olmamız gerekiyor ve bu ruhu ayakta tutmamız lazım. Yapanın yanına kar kalmaması adına 16 yıllık özlük haklarımın iadesini istiyorum.”dedi.
Akbay, ziyarette Filiz öğretmene çiçek takdim etti ve Kadınlar Gününü kutladı.