Zehir nedeniyle dalamadılar!

Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'nde tarihi taş köprüden Ergene Nehri'ne atlayan 17 yaşındaki Doğuş T., 3 gündür süren aramalara rağmen bulunamadı. AFAD ekiplerinin yanı sıra Tekirdağâ€?

GÜNDEM 28.02.2016 15:04:00 0
Zehir nedeniyle dalamadılar!

İlçeye bağlı Kırcasalih Beldesi’nde oturan 17 yaşındaki Doğuş T., geçen Cuma günü ilçeye adını veren tarihi taş köprüden nehre atladı. Gencin atladığını görenler ise polis ekiplerine haber verdi. Yapılan incelemelerde Doğuş T. bulunamayınca, AFAD ekiplerinden yardım istendi. AFAD ekiplerince 6 kilometrelik alanda yapılan aramalarda gencin  izine rastlanmadı. Sualtında arama yapılması için bu kez Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Deniz Şubesi Sualtı grubu çağrıldı.

DALGIÇLAR KİRLİLİKTEN NEHRE GİREMEDİ
AFAD ve dalgıç polisler botla yaptıkları incelemenin ardından Ergene nehrindeki kansere yol açan yoğun kirlilik nedeniyle su altına inemedi. Ekipler, yapılan tespitlerde çamur tabakası ile kimyasal atıklar nedeniyle sonar cihazıyla dip aramasının uygun olmadığını da tutanağa geçti. Ayrıca kurtarma ekipleri Ergene Nehri’nin kirliliğinden korunmak için de ağızlarına maske taktı. 3 gündür süren çalışmalarda henüz Doğuş T.'ye ulaşılamadı.
Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.