Terör operasyonuna 7 gözaltı

Kırklareli'nde jandarma ekiplerince Düzorman Köyü'ndeki bir çiftliğe yapılan operasyonda 4'ü kadın 7 şüpheli 'terör örgütü propagandası' suçlamasıyla gözaltına alınd

GÜNDEM 28.02.2016 15:00:00 0
Terör operasyonuna 7 gözaltı

Kırklareli Jandarma Komutanlığı, merkeze 18 kilometre uzaklıktaki Düzorman Köyü’ndeki bir çiftlikte kalan bazı şüphelilerin internet ortamındaki paylaşımlarında terör örgütü PKK’nın propagandasını yaptığını tespit etti. Şüphelileri teknik takibe alan jandarma ekipleri bu sabah saatlerinde mahkeme kararıyla Düzorman Köyü’ndeki çiftliğe baskın yaptı. Evde bulunan 4’ü kadın 7 kişi gözaltına alınırken, yaklaşık 28 dönümlük arazide köpek ve detektörlerle arama yapıldı.
Çiftlik evinde yapılan aramalarda ise 3 ruhsatsız tabanca, bunlara ait çok sayıda mermi ile yayını yasaklanan bazı örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Terör örgütü PKK’nın propagandasını yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 7 kişi Kırklareli Devlet Hastanesi’ndeki sağlık kontrolünün ardından ifadeleri için Kırklareli Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.