Ayrımcılık söz konusu değil

Siyasi arenada birbirlerine rakip AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin ve MHP İlçe Başkanı Yusuf Çetin, ortak bir açıklama yaparak, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi

GÜNDEM 28.02.2016 14:58:00 0
Ayrımcılık söz konusu değil

Eleştirilire ise ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva, yaptığı yazılı açıklama ile cevap verdi. Kozuva, açıklamasında şunları söyledi: "Öncelikle Kapaklı ilçesinin gelişmesinden ve eğitiminden başka bir kaygı gütmediklerine yürekten inandığım Kapaklı Ak Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin ve MHP İlçe Başkanı Yusuf Çetin’in, Kapaklı’ya hizmet söz konusu olduğunda birlik içinde hareket etmelerini memnuniyetle öğrenmiş bulunuyorum. Birlik anlayışına önem veren bir yönetim olarak bu birlik ruhu bizi gerçekten sevindirmiştir. Yine saygıdeğer ilçe başkanlarımızın yaptıkları açıklamada Çerkezköy TSO’dan övgüyle bahsetmeleri, “Çerkezköy TSO’nun 3000’in üzerinde üyesi bulunan ve Türkiye ekonomisinde söz sahibi olan, ülkemizin önemli sanayi kuruluşlarının temsilciliğini yapan ve her zaman adından bahsettiren büyük bir kuruluş olduğunu” beyan etmelerini memnuniyetle karşıladım. Kendilerine teşekkür ediyorum.
YER TAHSİSİS SIKINTISI VAR
ÇTSO, sorumluluk alanında bulunan Saray, Kapaklı ve Çerkezköy’de artan nüfusa eş, bölgenin en temel ihtiyaçlarından birinin eğitim ve okul ihtiyacı olduğunun şuurunda olarak elindeki mevcut imkanlarla bu ihtiyaca bir okulla da olsa katkıda bulunmayı amaçlamıştır. Bu hizmetin Kapaklı ilçemiz yerine Çerkezköy’e yansımasının sebebi kesinlikle Çerkezköy’e pozitif ayırımcılık değildir. Gerek şahsım ve gerekse yönetim kurulundaki ve meclisteki arkadaşlarımın da böyle bir düşüncesi asla yoktur ve olamaz. Kapaklı ilçemizin de okula ihtiyacı olmakla birlikte ilçede henüz bir yer tahsisi bulunmadığı ve yer tahsisi sıkıntısı yaşandığı bizzat Kapaklı Kaymakamımız Mehmet Ali Gürbüz’ün bizlere beyanıdır. Çerkezköy’de ise hem aynı şekilde okula ihtiyaç olması hem de istenen okul için tahsis edilmiş alan bulunması, yapılacak okulun Çerkezköy ve bölgemiz için çok önem arz eden Sosyal Bilimler Lisesi gibi bir öneme sahip olması sebebiyle eldeki mevcut imkân burada değerlendirilmek istenmiştir. Okul konusunun mahiyeti bu olup kamuoyunun takdirlerine sunarız” dedi.
Haber/Mehmet AYAN