Çerkezköy'den şehidine vefa

3 Mayıs 1999 tarihinde Bingöl Yayladere'de şehit düşen Çerkezköylü Piyade Er Mustafa Baykuş'un adı, Özel İdare İlkokuluna verilerek yaşatılacak.

GÜNDEM 26.02.2016 16:04:00 0
Çerkezköy

Daha önce adı Gazi Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki bir sokağa verilen şehit er Mustafa Baykuş'un adı, şimdi de okulda yaşatılacak.
Çerkezköy Kaymakamlığı'nın talebi üzerine Tekirdağ Valliği Çerkezköy Özel İdare İlkokulu'nun adının Şehit Er Mustafa Baykuş olarak değiştirilmesine onay verdi. Daha önce Gazi Osman Paşa İlkokulu'na Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy’un adının verildiğini belirten Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, "Özel İdare İlkokuluna da şehit ailemizin onayı ile şehidimiz Mustafa Baykuş’un adı verilecek. Şehidimizin adının bir okulda yaşatılması bizleri son derece mutlu etti. Bugün bu topraklarda yaşıyorsak bunları kahramanca savaşan ve şehit düşen tüm şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Piyade Er Mustafa Baykuş’un adının Özel İdare İlkokulunda yaşatılacak olmasında emeği geçen herkese, başta Tekirdağ Valimiz Sayın Enver Salihoğlu olmak üzere Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Türkiye Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan’ a teşekkür ediyorum. "dedi.