Aksaka bombaladı

Tekirdağ Süper Amatör Lig'de zirve mücadelesi veren 1911 Çerkezköyspor'un yeni teknik patronu Vasıf Aksaka, 9-0'lık galibiyeti değerlendirdi. 1461 Karadenizspor yedek kulübesinin maç esnasında oyun

GÜNDEM 25.02.2016 13:45:00 0
Aksaka bombaladı

Buna rağmen oyuncularıma 9-0’dan sonra oyunu rölantiye almalarını ve daha fazla gol atmamalarını söyledim. Yoksa maç 11-0’da olurdu, 12-0’da” dedi.

OYUNCULARIMIZIN MORALLERİNİ DÜZELTTİK

1911 Çerkezköyspor’un çiçeği burnunda Teknikdirektörü Vasıf Aksaka, göreve geldikten sonra ilk işinin oyuncularla tek tek ve gruplar halinde toplantılar yapmak olduğunu belirterek, “Oyuncularımın üzerinde Çorlu Gençlerbirliğispor karşısında alınan 6-1’lik mağlubiyetin moral bozukluğu vardı. Her şeyden önemlisi öz güvenlerini yitirdiler. Yaptığımız görüşmelerin en önemli faydası oyuncularımın öz güvenlerini yeniden kazanmaları oldu. Morallerini düzelttik” dedi.  

KARAKTERLİ OYUNCULARA SAHİBİM

Toplantıların ardından özel antrenman programı hazırladığını kaydeden Vasıf Aksaka, “Takımda gördüğüm en önemli eksikliklerden biri de kondisyondu. Bu nedenle dayanıklılık ve kuvvet ağırlıklı çalışmalara yoğunluk verdik. Şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim ki çok karakterli oyuncularım var. Yıldız bir futbolcu olabilirsiniz. Fakat gittiğiniz kulüpte kalıcı olabilmeniz için karakterli olmanız gerekir. Benim oyuncularımın hepsi karakterli sporculardır” diye konuştu. 

ACIRSANIZ, ACINACAK HALE DÜŞERSİNİZ

Göreve gelmeden önce takımın oyunu 80 metrede kurmaya çalıştığına vurgu yapan Aksaka, “Düzelttiğimiz hatalardan biri de bu oldu. Biz oyunu 40-50 metrede oynayan bir takım olmalıyız. Böylece oyun içinde futbolcular birbirleriyle daha fazla yardımlaşabilir. Unutulmaması gereken şey futbolun bir takım oyunu olduğudur. 9-0’lık maçta oyuncularımdan ne istediysem herkes üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Rakip üstünde baskı kurduk ve onları yıldırdık. 1461 Karadenizspor takımı santra yapmaktan yoruldu. Çünkü art arda yedikleri gollerden sonra kafa olarak oyunda değillerdi. Biz bundan sonraki maçlarda da aynısını yapacağız. Acırsanız, acınacak hale düşersiniz. Atabildiğimiz kadar gol atacağız” ifadelerini kullandı.

SARAY’A TEŞEKKÜR

Antrenmanlarını Saray sahasında yaptıklarını kaydeden Aksaka, “Sahamız bakımda. Kapaklı sahasında da yoğunluk olduğu için kullanamıyorduk. Saray Belediyespor bize sahasını açtı. Kendilerine sahalarını bize tahsis ettikleri için teşekkür ediyorum” dedi. Futbolcularını hafta sonu oynanan 1461 Karadenizspor maçında gösterdikleri hırs, azim ve istekten dolayı tebrik eden Vasıf Aksaka, “Çerkezköy’ün Süper Amatör Lig’de tek bir takımı var. Lütfen taraftarlar bu takıma sahip çıksın. Gelsinler medeni insanlar gibi konuşalım. Sonuçta hepimizin amacı 1911’in başarılı olmasıdır” dedi.

EMRE BU TAKIM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

1461 Karadeniz karşılaşmasında haftalardır kadroda kendisine yer bulamayan Emre Morgil’in performansını da değerlendiren Vasıf Aksaka, “Yönetimle ilk görüşmelerimde takımda bir oyuncu olduğunu fakat forma şansı bulamadığını söylediler. Sonrasında oyuncunun Kayseri Erciyesspor’dayken Atletico Madrid’e karşı oynadığı UEFA Kupası maçını izledim. Böyle bir oyuncunun kadroda kendine yer bulamaması için aşırı kilolu olması gerektiğini söyledim. Yönetim de bana oyuncunun gayet fit olduğunu, forma şansı bulamasa bile formunu koruduğunu söyledi. Emre ile özel görüştüm. Oyuncum takımdan ayrılmayı düşünür hale geldiğini söyledi. Ben de ona yapacak çok işimiz olduğunu ve kendisinden çok şey beklediğimi söyledim. Emre beni yanıltmadı. Oyunda arkadaşlarına liderlik yaptı ve takımın dengesini sağladı. Emre bu takım için çok önemli bir oyuncudur. Ne kadar istekli olduğunu, antrenmanlardaki ekstra performansı ile tüm takım arkadaşlarına da göstermektedir” dedi. 

HAK ETTİ VE FORMAYI KAPTI

1461 Karadenizspor karşısında uzun süredir forma şansı bulamayan kaleci Sedat ve orta saha oyuncusu Selçuk’a da şans veren Vasıf Aksaka, “Selçuk, orta sahada doğru pozisyon almasını bilen hırslı bir oyuncu. Çok çalışkan bir oyuncu. Hak etti ve formayı kaptı. Sahada gösterdiği performansla da beni yanıltmadı. Aynı şekilde Sedat, maçta kendisine fazla iş düşmemesine rağmen kalesinde güven verdi. Takımın diğer kalecisi Muzaffer’e de adam gibi bir adam olduğu için teşekkür ediyorum. Oynasa da oynamasa da takımın başarısı için gayret sarf ediyor. 1461 maçında oyuna sonradan giren oyuncularımı da tebrik ediyorum. Üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirdiler. Bizim kulübemiz ne kadar güçlü olursa biz de o kadar güçlü oluruz” diye konuştu.

MAÇ 11-0’DA OLURDU, 12-0’DA

Açıklamalarında 1461 Karadenizspor teknik heyetine yüklenen Vasıf Aksaka, “Kendilerine maç öncesi misafirperverlik örneği gösterip ‘Hoş geldiniz’ dedim. 1911 Çerkezköyspor’u çalıştırdığımı bile bile yüzüme bakıp saygısızca ‘Bu takımın başına Bülent Hoca gelecekti ne oldu?’ dedi. Sonrasında maç oynanırken saha kenarından oyuncularımı tehdit ettiler. Bu gibi insanlarla aynı mesleği yaptığım için kendimden utandım. Buna rağmen, 9-0’dan sonra oyuncularıma oyunu rölantiye almalarını daha fazla gol atmamalarını söyledim. Yoksa maç 11-0’da olurdu, 12-0’da” dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ