Tabakhane Deresi ve çevresi ıslah edilecek

Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında Vize Belediyesi tarafından hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Vize Tabakhane Deresi Islahı ve Çevre Düzenlemesi ile Yeşil Yollar Oluşturma Projesi

GÜNDEM 24.02.2016 15:00:00 0
Tabakhane Deresi ve çevresi ıslah edilecek

Vize Belediyesi Nikah Salonu’nda yapılan kapanış toplantısına Vize Belediye Başkanı Sedat Balkı, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve davetliler katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin Vize’nin proje üretme konusunda Trakya’nın en başarılı ilçelerinden bir olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi: ”Proje üretimi konusunda başarılı olan Vize’nin bu konudaki üretkenliğini sürdürülebilir hale getirmesini takdir ediyoruz. Bugün fizibilitesi hazırlanan bu proje uygulaması tamamlandıktan sonra Vize’nin çehresini değiştirecek. Fizibilitenin hazırlanması konusunda biz Ajans olarak yüzde 95 bir destek verdik. Bu fizibilitenin uygulama projesini de Belediyemiz hazırlayacak ve bizim ya da AB’nin açtığı destek programlarına sunacaktır. Bu projeye hangi kanaldan destek verilirse verilsin kazanan Vize olacaktır. Hazırlanan proje fizibilitesinin Vize’ye hayırlı olmasını dilerim”

Proje ile Vize ilçesi kent merkezinde yer alan dere ve çevresinin rehabilitasyon projelerinin hazırlanması ile ilçe halkının ve ilçeye gelenlerin nitelikli zaman geçireceği alanlar oluşturulması ve var olan yeşil alanların arasında yeşil yollar bağlantısının başlangıcı yapılması ile yasam kalitesinin iyileştirilmesi hedefleniyor. Toplam bütçesi 85 bin 709 lira olan proje üç ayda tamamlandı.