Optimed'den 'Hasta Kabul' kursu

Optimet Hastanesi ve Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü İşbirliğince hastanede 'Hasta Kabul' kursu açıldı. Kursa katılanlara verilecek eğitimin ardından gerek özel hastaneler, gerekse de d

GÜNDEM 23.02.2016 17:50:00 0
Optimed

Optimet Hastanesi ve Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü İşbirliğince hastanede düzenlenen ‘Hasta Kabul' kursunu Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, beraberindeki İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan,İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Akman ile birlikte ziyaret etti.

Kaymakam Kubilay ve beraberindekileri Optimed hastanesine girişinde Optimed Hastanesi Genel Müdürü Op.Dr. Ayhan Arslan,Hastane Başhekimi Dr. Elif Sözer ve hastane yetkilileri karşıladı.
Hasta kabul kursunun 20 Şubat günü başladığını belirten Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay,Kurs toplamda 280 saat süreli olup  9 Mayıs’ta sona erecek.Haftanın 5 günü ve 4'er saat  konusunda uzman eğitimciler  tarafından kurs verilmektedir. Bu kurslarla, gerek özel hastaneler, gerekse de devlet hastanelerimizin hasta kabulde ihtiyaç duyduğu personel ihtiyacı karşılanacak.Günümüzde bu tür kursların önemi her geçen gün daha önemli hale geldiğini görüyoruz.Bu kurslara ev hanımları olmak üzere sağlık konusunda hizmet etmek isteyen herkes katılabilir.”dedi.
HASTANE YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR ETTİ
İlçedeki hastanelere yurt dışından çeşitli ülkelerden tedavi için birçok hastanın geldiğini belirten Kaymakam Kubilay, "Bu anlamda sağlık alanında gerek özel sektör, gerek devlet yatırımlarını destekliyoruz. Biz ilçemizde bu şekildeki sağlık tesisleriyle gurur duyuyoruz.Devlet hastanemizin  yeni binasının yapımı hızla devam ediyor. Yakında hizmete açılacak. Ayrıca ilçemizdeki Ağız ve Diş Sağlığı  Merkezimizde kendi binasına kavuşması için çalışmalar yapılıyor. İlçemizde önemli sağlık yatırımlarının olması ve sağlık alanında da hem bölge insanımıza hem yurt genelinde  ve ayrıca Avrupa ve diğer ülke insanlarına da hizmet vermesinden gurur duyuyoruz. Bu kursa katılan arkadaşlarımız uzman eğitimcilerden iyi bir eğitim alacaklar ve kurs sonunda alacakları sertifika sayesinde sağlık sektöründe iş bularak sağlık alanında katkı sağlayacaklardır.Bu nedenle bu kursa katkı sağlayan ve destek veren ve aynı zamanda ev sahipliği yapan Optimed Hastanesi’ne teşekkür ediyorum.”diye konuştu.
KATKI SAĞLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Optimed Hastanesi Genel Müdürü Op.Dr. Ayhan Arslan ise, "Optimed Hastanesi olarak Çerkezköy’de eğitim seferberliğine bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da katkı vermeye devam edeceğiz.Optimed Hastanesi olarak bu tür eğitimlere de ev sahipliğimiz sürecek. Hasta Kabul Kursunun hocası da konusunda uzman bir eğitimci olan Optimed Tıp Merkezi Müdürümüz  Ahmet Erdem’dir. ”dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Kaymakam Kubilay,İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Akman ve Optimed Hastanesi Genel Müdürü Op.Dr. Ayhan Arslan, Optimed Hastanesi Başhekimi Dr. Elif Sözer kursiyerlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Haber/Seyit SÜREN