Samsunlular, şehitler için mevlit okuttu

Çerkezköy Samsunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 'Dostlarla El Ele Çiğköfte' adı altında üyelerinin kaynaşması için birliktelik programı düzenledi.

GÜNDEM 22.02.2016 13:50:00 0
Samsunlular, şehitler için mevlit okuttu

Burada ilk olarak, terör olaylarında şehit düşen polis ve askerlerimiz için Hacı Fahri Zümbül Camii İmam Hatibi Abdullah Kayacan tarafından Mevlid-i Şerif okutuldu.
Dernek binasında düzenlenen etkinliğe, 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı Mekanize Piyade Tabur Komutanı Piyade Binbaşı Şener Çelik, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Ercan Erdoğan, Çerkezköy Samsunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Enver Bayram ile çok sayıda dernek üyesi katıldı.Programda ilk olarak, ülkemizde yaşanan terör olaylarında hayatını kaybeden şehitlerimiz için Hacı Fahri Zümbül Camii İmam Hatibi Abdullah Kayacan tarafından Mevlid-i Şerif okundu.Ardından dualar edildi. Okunan duaların bir konuşma yapan Çerkezköy Samsunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Enver Bayram, “Türkiye’de son günlerde terör olayları bitmek bilmiyor. Fakat biz Türk milleti olarak her zaman askerimizin ve polisimizin yanında olacağız” dedi.

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN DUYARSIZ KALAMAZDIK
Dernek yararına bir gece yapmak istediklerini belirten Bayram, “Yöresel yemeklerimizden keşkek ya da pancar çorbası ikram etmeyi düşündük. Fakat sonunda ‘çiğköfte’ gecesi yapmaya karar verdik. Ama son zamanlarda aldığımız şehit haberlerine de duyarsız kalmamak adına şehitlerimiz için de mevlit okutmak istedik. İnsanların aklında ‘Çekilişte varmış, Mevlitle ne alaka’ şeklinde sorular oluşabilir. Tekrar altını çiziyorum. Biz çiğköfte programını önceden organize ettik. Yaşanan olaylarda da şehitlerimize karşı duyarsız kalmamak istedik.” ifadelerini kullandı.
BİLET 5 LİRAYA SATILDI
Etkinlik kapsamında çekiliş de tertiplediklerini sözlerine ekleyen Bayram, “Buradan gelecek paraları dernek yararına kullanacağız. Bilet fiyatları 5 lira. Amacımız derneğimize katkı sağlamaktır. Biz yaşanan terör olaylarına çok üzülüyoruz. İnşallah daha güzel günlere hep birlikte kavuşacağız. Hiçbir etnik grup ya da siyasi görüş bizi ilgilendirmiyor. Biz bugün derneğimiz çatısı altında toplandık. Burada yaptığımız duaların yerine ulaşmasını temenni ediyorum” dedi. Yapılan konuşmanın hazırlanan çiğköfteler davetlilere ikram edildi. Ardından da sponsorlardan alınan hediyeler, çekilişlerle sahiplerine verildi.
Haber / Ahmet KARDEŞ